Haberler

Osmaniyeli Basın Mensupları, Terörü Lanetledi

Osmaniye'deki Basın Mensupları, Bugün Yapacakları Fıstık Festivali Etkinliğini Erteleyerek, Terörü Protesto Yürüyüşü Yaptı.

Osmaniye'deki basın mensupları, bugün yapacakları Fıstık Festivali etkinliğini erteleyerek, terörü protesto yürüyüşü yaptı.

Bu yıl düzenlenmeyecek olan Fıstık Festivali'nin ortada kalmaması için program düzenleyen Osmaniyeli basın mensupları, şehitlerin haberi ile festival programını ileri bir tarihe erteleyerek, programı 'Terörü Tel'in' yürüyüşüne dönüştürdü. Sarı 'basın' önlüklerini giyen basın mensupları, ellerinde Türk Bayrakları ile Ziraat Bankası önünde toplandı. Basın mensupları, buradan şehrin ana caddeleri olan Dr. Ahmet Aklan, Atatürk, Şehit Mehmet Eroğlu ve Palalı Süleyman'ı kapsayan güzergahta yürüyüş yaptılar.

Cumhuriyet Meydanı'na kadar süren yürüyüşte basın mensupları sık sık "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Mehmetçik orada, biz burada neferiz", "Şehidimiz nurlu, gazimiz onurlu", "Söz konusu vatansa, gerisi teferruat", "Kahrolsun ABD, Kahrolsun PKK", "Teskere meclisten, destek basından", "Ne ABD, ne AB, Bağımsız Türkiye" sloganları attı. Yürüyüş güzergahı üzerindeki Osmaniyeliler de basın mensuplarına alkışlarıyla destek verdi.

Yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi. Basın mensupları burada şehitler için saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu. Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Menderes Demir, burada yaptığı konuşmada, Osmaniye 7. Yer Fıstığı Festivali etkinliklerini ileri bir tarihe ertelediklerini kaydederek, "Biz Osmaniyeli basın mensupları olarak, 'Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır' düsturundan yola çıkarak, bugün tüm işlerimizi, tüm görevlerimizi bir kenara bırakarak, vatan için, şehitlerimiz için

burada toplandık. Amacımız, terörü ve terör odaklarını lanetlemektir" dedi. Demir, "Biz yıllar boyu Türk, Kürt, Laz'ımızla birlikte yaşadık, yaşamaya da devam edeceğiz. Birlik ve beraberliğimizi tüm dünyaya haykırmak için, bu yürüyüşü düzenledik. Bu millet, bu vatanı binlerce şehit vererek kurtarmış, vatanı uğruna binlerce şehit vermiş ve bugün de vermeye devam ediyor, gerekirse vermeye de devam edecektir. Kimse bu vatanı, bu milleti bölemez. Biz bu konuda her zaman görevdeyiz" diye konuştu.

Konuşmanın ardından basın mensupları, görevlerine dönmek üzere dağıldı.

(ACK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title