Haberler

Osmaniye amanos dağları'na doğa gezisi

Güncelleme:

Amanos Dağları'na doğa gezisiOsmaniye'de yıllarca terör olaylarıyla gündeme gelen Amanos Dağları, doğa tutkunlarına ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Amanos Dağları'na doğa gezisi

Osmaniye'de yıllarca terör olaylarıyla gündeme gelen Amanos Dağları, doğa tutkunlarına ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Yıllarca terör saldırıları ve operasyonlarla anılan Amanos Dağı eteklerinde bulunan Kışla Travertenleri ve Akmusa Şelalesi'nde İklim Değişikliği Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen gezi programına, 91 yaşındaki Kore gazisi Kadir Tekin'in de aralarında olduğu 70 kişi katıldı. 25 bin adım ve 15 kilometre toprak yolda yürüyüş yapan ekip, Makmusa Şelalesi'nde dev Türk bayrağı önünde İstiklal Marşı ve 100'üncü yıl marşı okudu. Osmaniye Doğa Yürüyüşçüleri (ODOY) adına konuşan Osman Demirkaynak, Doğa güzellikleri ve yeşil deyince akla ilk Doğu Karadeniz bölgesi geliyor. Buna karşılık Amanoslara da ilgi gün geçtikçe artıyor. Gittiğimiz yerleri tanıtıyor, spor yapıyor, tanıtım filmleri çekiyor ve çevre temizliği yapıyoruz. Gezi sonrasında su oyunları ve müzik eşliğinde piknik yaptıktan sonra Hayvan Hakları Federasyonu'nun 'Tohumdan Yuvaya' projesi kapsamında 4 adet 'şadoks meyvesi' fidanını dikiyoruz dedi.

'HAYVANLARA YUVA OLACAK'

Hayvan Hakları Federasyonu Osmaniye İl Temsilcisi Veteriner Hekim Ali Laçinbala ise şunları söyledi

Tohumdan Yuvaya projesi kapsamında fidanlarımızı dikeceğiz. Bu fidanlar büyüyerek kuşlara ve diğer yaban hayvanlarına, meyve ve yuva olacak. Alanlara dikim işlemini yapacağız. Yürüyen insanları görmek bizleri mutlu ediyor. Çünkü iklimimize sahip çıkmalıyız. Doğamıza sahip çıkmalıyız diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Osmaniye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title