Haberler

Ortaokul Öğrencileri, Halepli Çocuklar İçin Yardım Topladı

KIRKLARELİ'nde ortaokul öğrencileri, Halep'te çocuklar için gıda ve kıyafet yardımı topladı.

Suriye'nin Halep kentinde sivillere yönelik saldırılara tepkiler sürerken, zor durumdaki çocuk ve yaşlılar için Kırklareli TOKİ Ahmet Cevdet Paşa Ortaokulu öğrencileri yardım kampanyası başlattı. Kısa sürede bir kamyonet dolusu yardım toplayan öğrenciler, Halep'teki çocuklara iletilmesi için yardımları İHH temsilcisine ulaştırdı. Ahmet Cevdet Paşa Ortaokulu Müdürü İbrahim Erginsoy, öğrencilerin Halep'e duyarsız kalmadığını ifade ederek, "Öğrencilerimiz medyadan Halep'te var olan acımasız görüntüleri gördükten sonra etkilendiler. Onlar yediğimizden ve içtiğimizden Halep'te yaşayan çocuklara da verelim diyerek aralarında yaşlı ve çocuklar için topladıkları gıda ve giyimden oluşan bir kamyonet malzeme topladılar. Ben bu davranışlarından dolayı öğrencilerimizi kutluyorum" dedi.

Yardım toplayan öğrencilerden Melisa Nur Üner, savaş çıkaranları bir türlü anlamadığını söyleyerek, "Halep'te uzun süreden bu yana süren bir iç savaş var. Orada bulunan çocuklar bu savaştan çok etkileniyor. Hepimiz insanız ve yaşamaya hakkı var. Oradakiler ezilecek diye bir kural yok. Hepimizi Allah yarattı. Hepimiz eşitiz. Savaş çıkaran insanları anlayamıyorum. Bizim burada karnımız tok. Rahat rahat uyuyoruz. Ama oradaki çocuklar aç. Savaşın içinde her dakika ne zaman bomba patlayacak diye düşünüyorlar. Bu çok büyük bir haksızlık. Biz de o yüzden böyle bir proje düşündük. Gıdanın yanında giydiğimiz eşyaları da topladık. Bunları Halepli çocuklara ulaştıracağız" diye konultu.

Çocuklar topladığı bir kamyonet dolusu malzeme koliler içinde Halep'e götürülmek üzere İHH temsilcilerine teslim edildi. - Kırklareli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Cevdet Kırklareli Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title