Haberler

Ortaköy'deki Terör Saldırısı Davası

Ortaköy'deki eğlence merkezi Reina'da yılbaşı gecesi düzenlenen ve 39 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısına ilişkin, aralarında saldırıyı gerçekleştiren Abdulkadir Masharipov'un da bulunduğu 45'i tutuklu 57 sanığın yargılandığı davanın altıncı duruşması tamamlandı.

Ortaköy'deki eğlence merkezi Reina'da yılbaşı gecesi düzenlenen ve 39 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısına ilişkin, aralarında saldırıyı gerçekleştiren Abdulkadir Masharipov'un da bulunduğu 45'i tutuklu 57 sanığın yargılandığı davanın altıncı duruşması tamamlandı.

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısındaki salonda yapılan duruşmada dinlenilen müşteki Serkan Demir, eğlence merkezinde güvenlik görevlisi olarak çalıştığını, görevinin mekana izinsiz girmek isteyenleri engellemek olduğunu söyledi.

Ana kapıda olmadığını ve sanık Masharipov'u görmediğini belirten Demir, "Yanımda bulunan polis memuru, güvenlik görevlisi ve servis çalışanı vuruldu. Rahmetli güvenlik görevlisi Hatice Karcılar kucağımda vefat etti. O gece yüzümden, omzumdan ve sırtımdan vuruldum. Ambulansta arkadaşlarımı sorduğumda öldüklerini söylediler." ifadelerini kullandı.

"Polis memurunun son yemeğini ben verdim"

Reina'da garsonluk yaptığını söyleyen müşteki Selçuk Şahin ise 10 yıldır aynı yerde çalıştığını, birlikte çalıştığı arkadaşlarını kaybettiklerini söyledi.

Masharipov'un karşılarına çıkamadığını ve etrafında askerlerin olduğunu belirten Şahin, "Kapıda şehit olan polis memurunun son yemeğini ve çayını ben verdim. Yurt dışında yaşayan kız arkadaşım da o gece mekandaydı. Sesleri duyunca dışarı kaçtım. Kız arkadaşımı hatırlayınca geri girdim ve onu alıp tekrar çıktım. Allah bize o anda yardım etti, galiba şarjör değiştiriyordu... İçeride elektrikler kesilmedi. Şahıs sahnenin yanında ateş açmaya başlayınca, DJ kabinindeki arkadaş müziği kesti. Bu sayede çok insanın hayatı kurtuldu. Kurtulmak için denize atlayanlar bile oldu." diye konuştu.

"Deli gibi ateş ediyordu"

Eğlence merkezinde 15 senedir çalıştığını ve gece müdürlüğü yaptığını söyleyen müşteki Servet Görmek, aynı zamanda saldırıda hayatını kaybeden Yunus Görmek'in amcası olduğunu ifade etti.

Sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını istediğini kaydeden Görmek, "Ben müşterileri karşılıyordum. Önce tek tek silah sesleri geldi. Sonra taramaya başladı. Bazı arkadaşlarımın vurulduğunu gördüm. Deli gibi sağa sola ateş ediyordu. Dizlerimin feri kesildi, yerde kaldım, ayağa kalkamadım. Profesyonel şekilde ateş ediyordu." diye konuştu.

Müşteki Mustafa Korkmaz da vestiyer bölümünde çalıştığını, Masharipov'u en son gören kişinin kendisi olduğunu söyledi.

Kapüşonlu bir kıyafetle Masharipov'un önünden geçtiğini belirten Korkmaz, "Emanet dolabına koştum. Ancak orada silah bulamadım. Bulsaydım koruma amaçlı ateş açacaktım. Bu sanığın 39 kişiye kan borcu var ve onu ödemek zorunda. Devletimize bunu ödemek zorunda. Devletimize güveniyorum. Dik duruyorum ve durmaya devam edeceğim." şeklinde beyanda bulundu.

Duruşma, müştekilerin beyanlarına devam edilmek üzere yarına ertelendi.

Kaynak: AA / Güncel

Serkan Demir Selçuk Şahin İstanbul Silivri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title