Haberler

Organ Nakli İçin Protokol

Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Şahinoğlu, organ bağışı ve nakillerinin artırılması ve bu alanda karşılaşılan sorunların giderilmesiyle ilgili protokol imzaladı.

Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Şahinoğlu, organ bağışı ve nakillerinin artırılması ve bu alanda karşılaşılan sorunların giderilmesiyle ilgili protokol imzaladı.

Bu protokol kapsamında Samsun Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi ve buraya bağlı iller olan Sinop, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize illerinde çeşitli eğitim ve faaliyetler gerçekleştirilecek. Bu yapılacak eğitimlerle buralardaki hastanelerde çalışan hekimlere beyin ölümü, donör bakımı ve organ nakli konularında eğitimler verilecek. Yine bu eğitimler kapsamında bu illerdeki vatandaşlara da organ naklinin önemi konusunda çeşitli seminerler düzenlenecek.

OMÜ'nün bölge için çok önemli olduğunu ve birçok organ naklinde bölgede tek organ nakli merkezi olduğunu belirten İl Sağlık Müdürü Dr.Yusuf Köksal, "Üniversitemizin bu konulara desteği bizler için çok önemli. Tıp Fakültemizin bizlere destek olduğu bütün konularda ülkemize örnek olacak çalışmalar ortaya çıkardık. Bu protokol de Türkiye de ilk defa Samsun ilimizde yapılmıştır. Yapacağımız faaliyetlerimiz ile beraber organ naklini Samsunumuzda ve bölgemizde daha güzel yerlere getireceğimize inancım tamdır" dedi.

İmzalanacak olan protokol ile yapılacak olan çalışmaların hayırlı olmasını temennisinde bulunan OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Şahinoğlu, "İl Sağlık Müdürlüğü ile güzel çalışmalara ortak imza atacağız. Vatandaşlarımızın sağlık alanında en iyi hizmeti alması için çabalarımız devam edecek" diye konuştu.

Konuşmaların ardından organ bağışı ve nakillerinin artırılması ve bu alanda karşılaşılan sorunların giderilmesiyle ilgili protokol imzalandı. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Haydar Şahinoğlu Yusuf Köksal Samsun Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title