Haberler

Ordu: Küçüklerden, Büyüklere 'büyüklük' Dersi

Ordu'nun Kabadüz İlçesi'nde bir ilköğretim okulunu ziyareti sırasında öğrencilerin bilgilerini ölçmek için rast gele bir sınıfa giren protokol heyeti, küçüklerden ders alarak çıktı. Büyüklerin küçüklere değil, küçüklerin büyüklere örnek olduğunu söyleyen öğrenciler, şiddetin olmadığı bir dünya istediler.

Ordu'nun Kabadüz İlçesi'nde bir ilköğretim okulunu ziyareti sırasında öğrencilerin bilgilerini ölçmek için rast gele bir sınıfa giren protokol heyeti, küçüklerden ders alarak çıktı. Büyüklerin küçüklere değil, küçüklerin büyüklere örnek olduğunu söyleyen öğrenciler, şiddetin olmadığı bir dünya istediler.

Ordu Valisi Said Vakkas Gözlügöl, sorunları yerinde görmek, denetim ve incelemelerde bulunmak amacıyla Kabadüz İlçesi'ni ziyaret etti. Beraberinde Jandarma Komutanı Kd. Albay Nevzat Yıldız, Ordu Emniyet Müdürü Rıdvan Güler ve daire müdürleri ile birlikte Kabadüz Kaymakamlığı'nı ziyaret eden Vali Gözlügöl, buradan Pansiyonlu İlköğretim Okulu'na geçti. Okulu ziyareti sırasında öğrencilerin bilgisini ölçmek amacıyla rast gele 6. sınıflardan birine giren Vali Gözlügöl ve protokol heyeti, öğrencilerle bir süre sohbet etti. Sohbet sırasında Vali Gözlügöl, öğrencilere 'Büyüyünce ne olmak istiyorsunuz?' diye sordu. Öğrencilerin çoğunluğu doktor olmak istediğini söyleyince Vali Gözlügöl, iyi ve örnek insan olmanın faydalarını anlatmaya başladı. Bu sırada 13 yaşındaki Betül Kurucu adlı öğrenci ayağa kalkarak, "Büyükler küçüklere örnek olacağı yerde, küçükler büyüklere örnek oluyor" dedi. Protokolün şaşkın bakışları arasında konuşmasını sürdüren Betül Kurucu, "Yakın zamanda Ermenilerle ilgili bir seminer yapıldı. Oraya gelen çocuklar konuşmalarını yapıp gittiler. Hiç bir şey çıkmadı. Hiç kimse incinmeden ayrıldı. Ama büyükler olsaydı öyle bir şey olmazdı" diye konuştu. Konuşmayı ilgiyle dinleyen Vali Gözlügöl, "Ne olurdu peki?" diye sorunca Betül Kurucu ise, "Kavgalar çıkardı, bir şeyler olurdu" diye cevapladı.

"KİMSE BİZİM DÜŞÜNCEMİZİ SORMUYOR"

Betül Kurucu'nun konuşmasından cesaret alan diğer öğrenciler de tek tek ayağa kalkarak görüşlerini ifade ettiler. Rukiye Garip adlı öğrenci de kötü amaçlı kişilerin çocukları kullandığına dikkat çekti. Rukiye Garip, "Büyüklerimiz bizi kullanarak suç işliyorlar. Kimse bizim ne düşündüğümüzü sormuyor. Bizden küçüklerin aklı ermediği için onlara bir süre şey yaptırabiliyorlar. Hiç kimse olumlu düşünmüyor bu konularda. Bu hareketler alışkanlık yapabiliyor. Bu durumda ülkemizde teröristlerde çoğalmaya başladı. Bütün bunlar hep büyüklerin yüzünden oluyor" şeklinde konuştu.

Sevgi Tıkıç adlı öğrenci ise, büyüklerin küçüklerin görüşlerini almadan küçükler hakkında karar verdiğine dikkat çekti. Sevgi Tıkıç, "Büyüklerimiz bizi biraz okutuyorlar, sonra evlendiriyorlar. Oysa küçükler önce okuyup meslek sahibi olacaklar, sonra da onlara bakacaklar" diye konuştu.

Öğrencilerin bu konuşmaları karşısında hayranlıklarını gizleyemeyen protokol heyeti ne diyeceğini bilemedi. Ordu İl Genel Meclis Başkanı Celal Tezcan, kendini tutamayarak, "Sizi bir gün Meclis'e getirsek de bu konuşmaları orada da yapsanız" diyerek öğrencileri takdir etti. Vali Said Vakkas Gözlügöl de Ulubey İlçesi'ni ziyareti sırasında vatandaşlara Kabadüz İlçesi'nde yaşadığı bu olayı anlatarak, "Bize büyük bir ders verdiler" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title