Haberler

Ordu'da Orman Yangını

Ordu'nun Akkuş ilçesinde çıkan orman yangınında yaklaşık 15 hektarlık alan zarar gördü.

Ordu'nun Akkuş ilçesinde çıkan orman yangınında yaklaşık 15 hektarlık alan zarar gördü.

Alınan bilgiye göre, Kızılelma Mahallesi'nde ormanlık alanda çıkan yangın rüzgarın etkisiyle büyüdü. Yöre halkının söndürmeye çalıştığı yangına, daha sonra Ordu Orman İşletme Şefliği ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Amirliği ekipleri müdahale etti.

Yaklaşık 5 saat süren müdahalenin ardından yangın, yerleşim yerlerine sıçramadan kontrol altına alındı.

Ordu Orman İşletme Şefliği yetkililerden alınan bilgiye göre, yangının yaklaşık 15 hektarlık alana zarar verdiği, zarar gören ormanda kayın ağaçlarının bulunduğu öğrenildi.

Bölgede orman ve itfaiye ekiplerinin bir süre daha soğutma çalışması yapacakları belirtildi.

Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangının dün gece başladığını belirterek, "Haberi alır almaz hemen orman işletme müdürlüğü ve itfaiye ekipleriyle irtibata geçtik. Orman İşletme, itfaiye ve belediye ekiplerimizle yangın yerine giderek çalışmalarımıza başladık. Yangının söndürülmesi için yöre halkı da çok destek oldu. Çok şükür yangın daha fazla büyümeden kontrol altına alındı" dedi.

Yangının neden çıktığını henüz tespit edemediklerini söyleyen Demirci, yangının rüzgarın şiddetiyle hızlı büyüdüğünü, bu nedenle zarar gören alanın fazla olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

İsa Demirci Akkuş Ordu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title