Haberler

ORC'nin son anketinde MHP baraj altı kaldı, aşağıda işler iyice karıştı! İki partiden atak var

Güncelleme:

Türkiye'nin beklediği seçimlere artık haftalar kala ORC Araştırma, yaptığı son anketin sonuçlarını paylaştı. Buna göre AK Parti yüzde 30.2, CHP yüzde 23.1, İYİ Parti yüzde 19.3, HDP ise yüzde 7.6 oy oranına ulaştı. MHP'nin 5.5 oy oranına sahip olması dikkat çekerken, Gelecek Partisi yüzde 2.7, DEVA yüzde 2.6, TDP yüzde 2.3, Zafer yüzde 1.8, BBP yüzde 1.6 ve BTP ise 1.4 oy oranına ulaştı. Zafer ve BBP'nin önceki anketlere göre yükselişi dikkat çekti.

Türkiye, 14 Mayıs'ta gerçekleşmesi beklenen seçimlere yaklaştıkça anket şirketleri de ardı ardına yaptığı araştırmalarının sonuçlarını kamuoyuna açıklamaya devam ediyor. Son olarak ORC Araştırma, Türkiye genelinde katılımcılara "Bu Pazar seçim olsa, hangi partiye oy verirsiniz?" diye sordu. Araştırma 23-26 Ocak 2023 tarihlerinde, 45 ilde 4580 kişi ile yüz yüze yapıldı.

MHP'NİN OY ORANI 5,5 OLARAK BELİRLENDİ

Buna göre AK Parti yüzde 30.2, CHP yüzde 23.1, İYİ Parti ise yüzde 19.3, HDP ise yüzde 7.6 oy oranına ulaştı. MHP'nin 5.5 oy oranına sahip olması dikkat çekerken, Gelecek Partisi yüzde 2.7, DEVA yüzde 2.6, TDP yüzde 2.3, Zafer yüzde 1.8, BBP yüzde 1.6 ve BTP ise 1.4 oy oranına sahip oldu.

ORC'nin son anketin MHP baraj altı kaldı, aşağıda işler iyice karıştı! İki partiden atak var

CUMHUR İTTİFAKI YÜZDE 35.7, 6'LI MASA YÜZDE 48.7

İttifaklar bazında bakıldığında ise AK Parti ve MHP'den oluşan Cumhur İttifakı'nın oy oranı yüzde 35.7, CHP ve İYİ Parti'den oluşan Millet İttifakı'nın oy oranı ise 42,4 çıktı. 6'lı Masa, toplamda ise 48,7 oy oranına ulaştı.

İKİ PARTİDEN ATAK VAR

Öte yandan ORC'nin 24 Aralık'ta kamuoyuyla paylaştığı genel ankette yer almayan BBP'nin oy oranını 1.6'ya, Zafer Partisi'nin ise 1.8'e yükseltmesi dikkat çekti.

Haberler.com / Emre İliksiz - Politika

Gelecek Partisi İYİ Parti AK Parti Türkiye MHP Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (39)

Fatih ERDEM:

iyi partiyi ?? gibi şişirmişsiniz. ??

23
50
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Gerçeğe en yakın anket olmuş. Seçimde cumhur ittifakını daha aşağıda bir sonuç bekliyor. Böyle iyi hastaya hastalığını alıştıra alıştıra söylemek gibi bir durum bu anket. Şoka girmesinler ve bohçalarıni şimdiden hazırlasın cumhur ittifakı.

39
31
yanıtYanıtla
Hasan Durmuş:

Siz zaten sadece anketlerde yeniyorsunuz.parali anketcilerden.o yüzden secim spnucundada şaşırıyorsunuz yine şaşıracaksınız inşallah.

yanıt4
yanıt7
Ali KARA :

Güzel cevap, hali hazırda algılarla, kurgularla vs. MHP üzerine oynanıyor. bir kere MHP nin yüzde 8 kemikleşmiş oyu var. Maksat Cumhur İttifakını sarsmaya çalışmak. ORC yi biliyoruz zaten.

25
40
yanıtYanıtla
ERKAN :

SİNAN ATEŞ KEMİKLERİ YAKTI

yanıt23
yanıt6
Daloğlu:

Anketi yapan şirket mevcut durumu değil olmasını istedeği oranı yansıtmış...

34
29
yanıtYanıtla
Zeki Anti:

Bu anketin en güzel tarafı kendi yalanlarına kendilerini de inandırıp seçim sonrası görülecek hüsranın iyi yolda gitmesi. Devam edin böyle anketlere bakalım sonuç gerçekten öyle mi olacak.

30
30
yanıtYanıtla
Yorumcu Davut :

akp hala birinci parti ama chp akpnin içinde olduğu anayasa çalışmasında yer almayacağız diyor. yani halkın en az üçte birini yok sayıyor. ki akpnin oyu daha fazla.

20
40
yanıtYanıtla
Hasan Durmuş:

Orç anket şirketinin kimin olduğu belli 2018 de mhp 5 diyordu akparti 32 diyordu.Bunlara en güzel cevabı halkımız verdi yine verecek inşallah bu paralı anketcilere

22
32
yanıtYanıtla
karantt1:

BALON KONUŞMASI YALAN OLCAK AKP MHP TARİHE GÖMÜLECEK

31
22
yanıtYanıtla
Tüm 39 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title