Haberler

Onlarca kadının anne olma şansını yok eden doktor hakkında yakalama kararı çıkarıldı

Güncelleme:

Tüp bebek uzmanı Dr. Mustafa Acet hakkında ameliyat ettiği kadınların annelik şansını yok ettiği gerekçesiyle 73 ayrı soruşturma açıldı ve yakalama kararı çıkarıldı.

İstanbul Şişli'de özel bir klinikte hizmet veren ünlü tüp bebek uzmanı Dr. Mustafa Acet, yaptığı hatalı ameliyatlarla tedavi ettiği hastalarının annelik şansını yok etmekle suçlanıyor. "Yurt dışına tedaviye gidiyorum" bahanesiyle hastalarını yüz üstü bırakıp firar eden Mustafa Acet hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 73 ayrı soruşturma başlatıldı. Acet hakkında ayrıca Bakırköy Adliyesi'nde yürütülen bir soruşturma kapsamında yakalama kararı da çıkarıldı.

ANNE ADAYLARI ŞİKAYETÇİ OLDU

Sabah gazetesinin ulaştığı belgelere göre son yılların en büyük tüp bebek skandalı şöyle gelişti: "İstanbul Şişli'de 'Acetto' ismi ile kurduğu klinikte anne adaylarını tüp bebek tedavisi kapsamında ameliyat ettikten sonra yurt dışına kaçan Mustafa Acet hakkında gelen şikâyetler üzerine İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı inceleme başlattı. Çocuk sahibi olmak için gittikleri Acet'in kliniğinde tedavileri yarım kalan anne adayları İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na da başvurarak şikâyetçi oldu.

"BAŞKA BİRİSİNE TEDAVİ OLMAMAMI İSTEDİ"

Şikayetçi olan anne adaylarından Özlem A., savcılığa sunduğu şikâyet dilekçesinde yaşadıklarını şu şekilde anlattı: "2019 yılının Mart ayında çikolata kisti nedeni ile hastaneye yatırıldım. Burada beni muayene eden doktorlar kistin alınması gerektiğini ifade etti. Ben de daha önce tedavi gördüğüm Mustafa Acet'i arayarak durumdan haber verdiğimde doktor bey bana rahmimi düzelttiğini, başkasının bozacağını, bu nedenle kesinlikle kendisinden başka birisine tedavi olmamamı istedi. Bir süre sonra ise Mustafa Acet'in yurt dışına kaçtığını öğrendim. Acet, uyguladığı tüm tedavi bilgilerini de yanında götürerek anne olma hayallerimle birlikte tedavimi de yarıda bıraktı."

"ŞİMDİ HASTANE HASTANE GEZİYORUM"

İki senedir Mustafa Acet'in kliniğine giden bir başka anne adayı İrina B. ise yaklaşık 25 bin lira para harcadığını ve üç kez operasyon geçirdiğini söyledi. İrina B. şunları söyledi: "İki sene önce görüşmeye başladık. 'Ameliyat olman lazım' dedi. Üç kere ameliyat oldum. Sonra adam kaçtı gitti. Tüp bebek tedavisine başlamıştık. Embriyolar hastanede kaldı. Adam ortada yok. 'Doğuştan rahim bozukluğu var, ameliyat olman gerekiyor' dedi. Bir arkadaşım tavsiye etti. İnternetten de takip ettim, yorumları okudum herkes çok memnun kalmış. Eşimle karar verip biz de gittik. Ameliyat oldum, daha sonra tüp bebek tedavisine başladık. Sonra adam tatile gitti, '45 gün yokum' dedi. Amerika'ya gitti daha sonra da kayboldu. Kliniği de taşıdığını paylaştığı videodan öğrendim. Çok kötü durumdayım. Gittiğim başka bir doktor 'Umut var' dedi. Şimdi hastane hastane geziyorum."

Mustafa Acet'in uyguladığı tedavi sırasında rahmini kaybeden diğer anne adayları da kendisinden başka kimsenin uygulayamadığı bir yöntemle tedavi yapacağını söyleyerek ikna edildiklerini anlattılar. Tedaviye başladıktan sonra kendilerine birçok kez yumurta toplam işlemi yapıldığını anlatan mağdur anne adayları tedavilerini yarıda bırakarak yurt dışına kaçan Acet'in cezalandırılmasını talep ettiler.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı İstanbul Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (18)

dr g man:

biyolojik verileri götürüp satmış belli ki . cezalandırılmalı. testisleri alınsın.

34
2
yanıtYanıtla
TC:

az izle şu dizileri. . biyolojik veri satmak için bütün bukadar dalavereye gerek yok ki. . zaten bizzat kendisi test yapıyor. .

yanıt1
yanıt1
minas:

bu doktormu ? yüzünde meymenet yok

24
3
yanıtYanıtla
Yetkililere sesleniyorum:

Bu adam pasaport kullanmıyor mu nereye kaçmış. Bilinmiyor mu,

25
2
yanıtYanıtla
Deniz:

Nerenle okuyorsun??

yanıt3
yanıt0
:

ben bu adamı sırf tipi at hırsızına benzediği için bile gitmem . doktormu kalmadı koca ülkede .

19
7
yanıtYanıtla
TURK:

yorum yapmak için saçmalamışsın. . hindistanlı beyin cerrahlarını görsen gitmem dersin ama bazıları öyle prof olmuşlar ki en ünlü zenginler randevu alıyor. . tiple ne alakası var. . bilim insanları çok mu yakışıklı tam tersi. .

yanıt6
yanıt1
Hoca:

Adama iftira atıyorlar.

4
12
yanıtYanıtla
cosmos:

para yetmiyor doyurun paraya boğun bu milleti

3
11
yanıtYanıtla
YENİ SİSTEM:

Sağlık para ile alınır-satılır duruma getirilince kaçınılmaz sonuçlar.

10
3
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title