Haberler

Ömür Göksel, 18. Afyonkarahisar Caz Festivali'nin Onur Konuğu!

Güncelleme:

Anadolu'nun en uzun soluklu müzik festivali olma özelliğini taşıyan Afyonkarahisar Caz Festivali, 27 Nisan-10 Mayıs tarihleri arasında, NG Afyon Otel'de gerçekleşecek.

Genel sanat yönetmenliğini Hüseyin Başkadem'in üstlendiği Afyonkarahisar Caz Festivali,dünyaca ünlü caz sanatçılarını ağırlamaya hazırlanıyor. 27 Nisan – 10 Mayıs tarihleri arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Afyon Belediyesi'nin katkılarıyla, NG Afyon Otel'de gerçekleşecek festivale, yerli yabancı 70 sanatçı katılıyor.

FESTİVALİN ONUR KONUĞU ÖMÜR GÖKSEL…

Afyonkarahisar Caz Festivali'ninaçılışını, 'kadife sesli romatik prens' lakabıyla daanılan, besteci, müzisyen Ömür Göksel ve Ankara Büyükşehir Big Band Kent Orkestrası gerçekleştirecek. Özellikle 70'li yıllarda, 'Ağlıyormuşsun', 'Umurumda mı Dünya', 'Kızım' şarkılarıyla gönüllere taht kuran Ömür Göksel'e... Bu özel gecede,meslek yaşamı boyunca caz müziğine verdiği katkılardan Caz Festivali OnurÖdülü verilecek.

FESTİVALDE NELER OLACAK?

NG Afyon Oteli'nde 10 gün sürecek Caz Festivali, her yıl olduğu gibi bu yıl da dopdolu bir programla müzik severlerin karşısında... Avrupa'nın önemli caz sanatçılarından Erich Ciompa,Tereza Krippner ve Kristýna Riljáková'nın katıldığı festivalde, Atilla Dorsay'ın kızı Ece Dorsay, Zümrüt Alieva, Makaew Duo klasik müzikteki caz formları ve bestelerini misafirlerle buluşturacak.

Festivalde "Oriental Blues" adlı müzik tarzıyla dikkat çekecek olan Luxus, tango, blues ve Balkan müziklerini yorumlayarak caz tutkunlarına keyifli bir gece yaşatacak. Caz festivali kapsamında2015 yılında İtalya'da "Dominico Calucci" Uluslararası Müzik Yarışması'nda Grand Prix ödülü sahibipiyanist Aleksandr Mekaev, genç keman sanatçısı Peter Mekaev ile aynı sahneyi paylaşacak.

Festivalin parlayan yıldızlarından Çek asıllı müzisyen Erich CiompaTrinec, West Side Story, Evita gibi ünlü müzikallerde yer alan Avrupa'nın tanınmış davulcularından Ivan Adesile beraber Erıch Ciompa Ensembleli adlı grubuyla tutkunlarını karşısında olacak.Ades, ayrıca James Moody, Tony Lakatos ve Viktor Mendoz gibi tanınmış müzisyenlerle yaptığı çalışmalarla da müzik dünyasında biliniyor.

Çek müzik dünyasının diğer bir önemli genç vokali Kristýna Riljáková, eşsiz sesi ve çarpıcı performansıyla caz festivaline renk katacak. Karlovy Vary SenfoniOrkestrası'nda vokal olarak izleyicilerin karşına geçen sanatçı, festival programındafunk, pop ve caz eserleri seslendirecek.

Dünyanın sayılı caz yıldızları arasında gösterilen Arturo Sandoval ve Dee Dee Bridgewater gibi önemlii sanatçılara eşlik eden Jaroslav Ježek'in yanı sıra Çek oyuncu Tereza Krippner'da 18.Afyonkarahisar Caz Festivali'nde yer alacak.

İKİ ŞEHRİN HİKAYESİ: PRAG-AFYON MÜZİK DOSTLUĞU

Aynı zamanda, Prag-Afyon şehirleri arasındaki müzik dostluğunun 13.yılının kutlandığı festival, muhteşem performanslara sahneolacak.Prag şehri ve birbirinden değerli Çek müzisyenlerle olan bu sanatsal dostluk dünyada da örneğine sık rastlanmayan bir istikrarla kesintisiz sürüyor. Bu yıl, festivalde çalacak Çek müzisyen ve topluluklar yine alanlarında duayen; Erich Ciompa, Kristýna Riljáková, Karel Barta veTereza Krippner, Afyon'lu caz meraklılarına bu yıl da Avrupa cazının en gelişmiş örneklerini sunacak.

FESTİVALİN SÜRPRİZ İSİMLERİ AFYONLU ÇOCUKLARLA BULUŞUYOR

Afyonkarahisar CazFestivali, müzik ziyafetinin dışında bir dizi etkinliğin ev sahipliğini de yapacak. Aralarında Atilla Dorsay, Yalvaç Ural,Asuman Kafaoğlu Büke, Aydın Büke, Hülya Tunçdağ, Ali Yılmaz, Nadir Ede veFiliz Edigergibi ünlü sanatçı, yazar ve gazetecilerden oluşan bir grup, Afyonkarahisar'da ilköğretim okullarını ziyaret edereköğrencilerle biraraya gelerek müzik, sinema, edebiyat, resim gibi sanatın her dalı üzerine söyleşi gerçekleştirecek.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Atilla Dorsay Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda??????
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title