Haberler

Ölülerle Selfie Akımı Cenaze Şirketlerini İsyan Ettirdi

Güncelleme:

Ölülerle selfie çeken müşterilerin önüne geçemeyen cenaze şirketi yetkilileri isyan etti. Sosyal medyada yaklaşık 300 binden fazla 'cenaze' etiketli fotoğrafı yer alıyor.

Kanada'nın Quebec kentinde bir cenaze şirketinin yöneticisi, sosyal medyanın yeni trendi ölü insanların bedeniyle yüz değiştirerek fotoğraf çektiren müşterilerinin önüne geçemediği anlattı. Bu tatsız modadan rahatsız olan şirket artık müşterilerini tek tek uyarıyor.

ÖNÜNE GEÇİLEMİYOR

İsyanını Kanada radyosunda dile getiren Dennis Desrochers, "Bunun için 'selfie polisi' diye bir şey olamaz, müşterilerin ahlaki olarak uygun davranışları bilmesi gerekir" diyerek, onları bilgilendirmek için yaptıkları çalışmaları anlattı.


ÖLENLERLE YÜZ DEĞİŞTİRİYORLAR

Twitter ve Instagram'da 'cenaze' ve 'uyanış' etiketleriyle paylaşılan fotoğraflar, son günlerin modası yüz değiştirme özelliği ile yayınlanıyor.


'SAYGI GÖSTERİRKEN GÜLÜNÇ DURUMA DÜŞÜYORLAR'

Yöneticiler, bazı müşterilerin dalga geçmek amaçlı değil, ölen kişiye olan saygısından bu fotoğrafı paylaştığını ancak düştükleri durumun yine de garip ve etik dışı olduğunun altını çiziyor.

TARTIŞMANIN BAŞINI OBAMA ÇEKİYOR

Bu tartışmalar eski ABD başkanı Barack Obama'nın, Nelson Mandela'nın cenazesinde gülümseyerek selfie paylaşmasıyla alevlenmişti. Sosyal medya platformu Tumblr'ın yaratıcısı Jason Feifer, "Obama bile cenaze selfie'si çekti, bizim işimiz burada biter" ifadesini kullanmıştı. Feifer, bu akımı ise gençlerin fotoğrafçılıktaki yeni arayış hevesine bağlamıştı.

EN TATSIZ AKIM SOSYAL MEDYANIN HER YERİNDE

Instagram'da şu ana kadar 300 binden fazla 'cenaze' etiketli fotoğraf yer alıyor.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Instagram Kanada Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title