Haberler

Öldürmeye Teşebbüsten 20, Hakime Hakaretten 2 Yıl Ceza Aldı

Çorum'da 2 kişiyi pompalı tüfekle vurarak yaralayan 20 yaşındaki Mustafa Çolak, yargılandığı davada 20 yıl hapse mahkum edildi. Cezanın ardından hakime ve mahkeme üyelerine hakaret eden sanık, bu suçlardan açılan davada da 2 yıl hapse çarptırıldı.

Çorum'un Gülabibey Mahallesi'nde 5 Nisan 2014 tarihinde meydana gelen olayda, Mustafa Çolak, aralarında husumet bulunan 50 yaşındaki Necmi Ö. ve 56 yaşındaki Abidin K.'yı pompalı tüfekle 5 el ateş ederek yaraladığı iddiasıyla tutuklandı. Mustafa Çolak, yargılandığı 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Kasten adam öldürmeye teşebbüs' suçundan 15 gün önce 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Kararın açıklanmasının ardından Mustafa Çolak, mahkeme salonunda başkan ve heyete küfredip, hakaret ve tehditte bulundu.

'Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine, görevlerinden dolayı hakaret ve tehdit' suçundan 4'ncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakkında dava açıldı. Hakim karşısına çıkan Mustafa Çolak, söylediklerinden pişman olduğunu söyledi. Mahkeme heyetini, başkan ve üye hakimlerin görevlerinden dolayı, onur ve saygınlıklarını rencide edecek şekilde küfür ve hakaret etmek suçlarından sanığa 2 yıl hapis cezası daha verildi. - Çorum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Mustafa Çolak Çorum 3.Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title