Haberler

Okul Kütüphanesine Şehit Polislerin Adı Verildi

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde, İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün "Eğitimli Nesillerle Güvenli Trafik" projesi çerçevesinde Feyzullah Bektaş Ortaokulu'nda oluşturduğu kütüphaneye şehit polislerin adı verildi.

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde, İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün "Eğitimli Nesillerle Güvenli Trafik" projesi çerçevesinde Feyzullah Bektaş Ortaokulu'nda oluşturduğu kütüphaneye şehit polislerin adı verildi.

Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde oluşturulan kütüphanenin açılış töreninde konuşan Sorgun Kaymakam Vekili Oğuzhan Sargın, İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün önemli bir projeye imza attığını söyledi.

Kaymakam Vekili Sargın, bundan böyle vatanları uğruna canlarını veren şehit polis memurlarının isimlerinin kütüphanede yaşayacağını, yeni neslin bu çalışmaları daha ileriye götürebilmenin gayretinde olması gerektiğini kaydetti.

Yozgat İl Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu ise, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün gayretiyle güzel bir projeye imza attıklarını, buna katkı sağlayanları kutladığını söyledi.

Kütüphanenin kurulması ile ilgili bilgi veren İlçe Emniyet Müdürü Bahadır Özdemir de, okulda kullanılmayan bir sınıfın 2 bin 500 kitap ve 4 bilgisayarla donatılarak kütüphaneye dönüştürüldüğünü söyledi.

Kütüphane projesiyle şehit polislerin isimlerini yaşatacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını, ayrıca öğrencilerin bu vatan için toprağa düşen kahramanları tanımalarına da katkı sağlayacaklarını dile getiren Özdemir, şöyle konuştu:

"İl Emniyet Müdürümüzün emirleri doğrultusunda açılan kütüphanede, Yozgatlı 58 şehidimizin isimlerinin bulunduğu bir de köşe yaptırdık. Biz, bu projeye başladığımızda Sorgun'dan iki polis şehidimiz vardı. Bunlardan biri 1988'de Kocaeli'de şehit olan İsmail Hakkı Akdoğan, diğeri 1989'da Diyarbakır'da şehit olan Mustafa Erciyas. O zaman diğer iki şehidimiz Yunus Emre Doğan, Mücahit Erbaş henüz şehadet şerbeti içmemişlerdi. Onlar şehit olduğunda kütüphanemiz tamamlandığı için sadece İsmail Hakkı Akdoğan ve Mustafa Erciyas'ın adını verebildik."

Özdemir, kütüphanede kullanılacak bilgisayarların İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, kitapların da farklı kurumlardan temin edildiğini sözlerine ekledi.

Açılış sonrasında, proje kapsamında oluşturulan ve desteklenen kütüphanelerin daha etkin kullanımını sağlamak amacıyla düzenlenen kitap okuma etkinliklerinde en çok kitap okuyan 20 öğrenciye okul çantası ve kırtasiye seti hediye edildi.

Törene, şehitlerin yakınları ve aileleri, Sorgun Belediye Başkan Vekili Asiye İşcan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Ekinci, okul müdürleri ve davetliler de katıldı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Milli Eğitim Müdürlüğü Seçkin Çengeloğlu Yozgat Sorgun Kültür Sanat Haberler

title