Haberler

Öğretmenlere 'Müze Bilinci' Anlatıldı

Kütahya'da, görsel sanatlar eğitimi öğretmenlerine yönelik panel düzenlendi.

Kütahya'da, görsel sanatlar eğitimi öğretmenlerine yönelik panel düzenlendi.

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda görev yapan görsel sanatlar eğitimi öğretmenlerine yönelik Görsel Sanatlar Dersi programında yer alan üç temel temadan biri olan 'Müze Bilinci' konusunda panel düzenlendi ve arkasından Kütahya Arkeoloji Müzesi'nde panelde değinilen konulara ilişkin workshop çalışması yapıldı.

Dumlupınar Üniversitesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Levent Mercin ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Çekiç'in öğretmenlerin bu konulardaki var olan bilgilerine yenilerini ekleyebilmeleri ve örnek uygulamayalar yapabilmeleri için planladıkları etkinlik Arkeoloji Müzesi'nde gerçekleştirildi.

Panelin ilk konuşmacısı TOB Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vedat Özsoy, 'Müze Eğitimi Esnasında Öğretmenlerin Dikkat Etmesi Gereken Konular' hakkında, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Okvuran, 'Müzede Drama ile Öğrenme' konusunda, Yrd. Doç. Dr. Pınar Yazkaç 'Müzede Eğitsel Eleştiri Yöntemi' konusunda ve Doç. Dr. Levent Mercin ise 'Müze Eğitimi Nasıl ve Nerelerde Verilir?' konusunda interaktif birer sunum yaptı. Öğleden sonra ise Prof Dr. Vedat Özoy 'Müzede Sanat Eseri Eleştirisi' konusunda Doç. Dr. Levent Mercin 'Görsel Tamamlama Testi' konulu, Doç. Dr. Ayşe Okvuran 'Müzede Drama' konulu workshop yaptı. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kütahya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title