Haberler

Oğalanüstü Mecliste "Sözde İtiraz" Karmaşası

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, Hayri Haköver ve Murat Türk'ün komisyona seçilmesine itiraz geldiği gerekçesiyle olağanüstü toplandı.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, Hayri Haköver ve Murat Türk'ün komisyona seçilmesine itiraz geldiği gerekçesiyle olağanüstü toplandı. İtirazın AK Parti'den geldiği iddia edilmişti ancak Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Grup Sözcüsü Abdullah Doğru, itirazı kendilerinin yapmadığını söyleyince meclis karıştı.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, partileri tarafından disiplin kuruluna sevk edilen AK Partili Murat Türk ve AK Partili Hayra Haköver'in, 17 Ocak'ta yapılan komisyon üyeleri seçiminde, komisyonlara seçilmesine AK Parti'den itiraz geldiği gerekçesiyle olağanüstü toplandı. Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın katılmadığı toplantıda, vekili Sıtkı Polat da meclisi yönetmek istediğini bildirmesi üzerine, Başkan Vekili Halil Tüm oturuma başkanlık yaptı.

Toplantıda ilk olarak partisi tarafından disiplin kuruluna sevk edilen Murat Türk konuştu. Türk, "Buraya bir gündemden dolayı, meclis üyeleri ve bürokratlar getirilmiş bulunmakta ama işin ciddiyetsizliği dosyadan başlıyor. Zihni Aldırmaz bu dosyayı havale etmiş imzası nerede? Yok. Vekilin atadığı vekil, yani vekilin vekili Sıtkı Polat'ın da imzası yok. 5 binlik planlar için bir bardak suda fırtına koparan, dernekler sivil toplum kuruluşları gazetelere Adana'nın önü tıkandı diye beyanatlar verdiler" dedi. Komisyonlarda planların hızlı bir şekilde görüşüldüğünü ve çalışmaların tamamlandığını ifade eden Türk, "Hiçbir gerekçe sunmadan meclisin aldığı karar geri gönderilemez. Gönderilmesi demek meclisi takmıyorum demek değil midir. Görevi kötüye kullanmaktır, komisyonların çalışmasını engellemektir. Herkesin işi gücü var. Bu seçimleri yeniden yapmak için gerekçe nedir?" diye konuştu. Türk, komisyon seçimleriyle ilgili her hangi bir itirazın olmadığını, AK Parti'nin sadece bilgilendirme yazısı gönderdiğini kaydetti.

AK Parti Grup Sözcüsü Abdullah Doğru da yaptığı konuşmasında, komisyon seçimlerine yönelik bir itirazda bulunmadıklarını söyleyince, meclis karıştı. Bazı meclis üyeleri, ortada bir itiraz olmadan meclisin olağanüstü toplanmasına tepki gösterdi. Doğru, konuşmasının devamında, "Biz konuyla ilgili İl Başkanımızla da gruptaki arkadaşlarımızla da görüştük. Her hangi bir itirazımız yok, sadece bilgilendirme amaçlı Büyükşehir'e ve ilçe meclislerine bir yazı gönderdik" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Bekir Sıtkı Özer ise meclis oturumuna başkanlık eden Halil Tüm'ü kutlayarak sözlerine başladı. Tüm için "Ben olsam o kürsüde oturmazdım, çok naziksiniz, büyük bir sorumlulukla oraya oturdunuz" diyen Özer, tartışmalı komisyon seçimleriyle ilgili de şunları kaydetti:

"Bu arkadaşlarımız partileri tarafından tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edilmişler. Ama parti tüzüğü ile belediye tüzüğü ayrıdır. Bu arkadaşlar meclis üyeleridir."

Başkan Vekili Halil Tüm de zorunlu olarak meclisi yönetmediğini, bunun yasal bir görev olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından, itiraz olmadığı ve teklifin gerekçesi bulunmadığı için kararın mecliste görüşülmemesine, 17 Ocak'ta seçilen komisyon üyelerinin görevini yapmasına ait teklif oy birliği ile kabul edildi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdullah Doğru Murat Türk Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title