Haberler

Ödp'den "Neden, Niçin, Kimin İçin Anayasa" Toplantısı

İzmir'de Özgürlükçü ve Dayanışma Partisi (Ödp) Tarafından Gerçekleştirilen "Neden, Niçin, Kimin İçin Anayasa?" Adlı Toplantıda, Yeni Anayasanın Özgürlükçü, Demokratik ve Çoğulcu Olması Gerektiği Vurgulandı.

İzmir'de Özgürlükçü ve Dayanışma Partisi (ÖDP) tarafından gerçekleştirilen "Neden, Niçin, Kimin İçin Anayasa?" adlı toplantıda, yeni anayasanın özgürlükçü, demokratik ve çoğulcu olması gerektiği vurgulandı.

İzmir Makine Mühendisleri binasında ÖDP İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda çıkarılması düşünülen ve çalışmaları devam eden yeni anayasanın nasıl olması gerektiği tartışıldı. Katılımın yoğun olduğu toplantıya ÖDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Çağdaş Hukukçular Derneği sözcüsü Avukat Mehmet Akdöl, Avukat Ergin Cinmen ve çok sayıda ÖDP üyesi katıldı. Toplantıda açılış konuşmasını yapan ÖTP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, "Herkes kabul ediyor ki

mevcut askeri anayasaya karşı yeni bir anayasa yapılması gerekmektedir. Bu güne kadar önümüzdeki en büyük sorun anayasa sorunuyken bugüne kadar bu ya CHP tarafından ya başka kuruluşlar tarafından ötelenmiştir. Ortaya sürekli Kıbrıs veya bunun gibi bahaneler ortaya atılmıştır. AK Parti şu anda yeni bir anayasa çalışması yapmaktadır. Eğer AK Parti bir anayasa çalışması yapıyorsa biz de pozitif siyaset yaparak isteklerimizi ve düşüncelerimizi ortaya atmalıyız. Ayrıca sendikalar, sivil toplum örgütleri, işçi

örgütleri de kendi dileklerini iletmelidirler. Kamu yararına, çoğulcu ve sola yakın bir anayasa çalışması yapılması gerekmektedir" diye konuştu.

Yeni anayasayı AB sürecine yetiştirmek için acele edildiğini öne süren DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, "AK Parti bir şeyler yaptığını göstermeye çalışıyor. Yapılan anayasada bazı gerilim noktaları vardır. Bunlar laiklik, türban, farlılıklar gibi konulardır. Türban ısrarla anayasaya sokulmaya çalışılarak esas meseleler göz ardı edilmeye çalışılmaktadırlar. Bizim bayrak, sınır, dil gibi unsurlarla sorunumuz yoktur. Biz farklılıklarımızın anayasada yer almasını istiyoruz. Kürt gerçekliğini ve bütün

azınlıkların gerçekliğini, farklılıklarını ve zenginliklerini saygıyla yaşatmaya anayasada yer vermelidirler" dedi.

İmralı'da terörist başı Abdullah Öcalan'ın duruşmalarına katıldığını belirten Kaplan, "Eğer birisi 'Bir cümleyle dağdaki örgüte 2 ayda silah bıraktırırım, onları dağdan indirtiririm' diyorsa buna kulak verilmelidir. Dikkate alınmalıdır. anayasaya eklenecek bir cümle ile Türkiye'de tarih yazılabilir. Başımızda bulunan yöneticileri ve bu anayasayı hazırlayanları ciddiyete çağırıyorum" diye konuştu.

(KA-Mİ-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title