Haberler

Obeziteye Karşı Harekete Geçtiler

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, 10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Günü nedeniyle İlçe Sağlık Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürlüğü tarafından ‘Sağlık İçin Harekete Geçin’ sloganıyla düzenlenen etkinlik renkli görüntüleri de beraberinde getirdi.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, 10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Günü nedeniyle İlçe Sağlık Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürlüğü tarafından 'Sağlık İçin Harekete Geçin' sloganıyla düzenlenen etkinlik renkli görüntüleri de beraberinde getirdi.

Kaymakam Namık Kemal Nazlı, Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, daire amirleri ve çok sayıda vatandaşın hazır bulunduğu etkinlik, ilçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirildi.

Hemşire Kadriye Duygu Bağcı'nın obezite ile ilgili genel bilgiler verdiği etkinlikte konuşan Ayvalık Kaymakamlığı Gençlik Merkezi Spor Kulübü Sağlıklı Yaşam Spor Merkezi öğrencisi Ecem Demirci 79 kilogramken, bu durumdan kurtulabilmek için diyete başladığını ama bunun yeterli olmamasının ardından Gençlik Merkezi'nde başladığı sportif etkinliklere katılarak kısa zamanda 12 kilogram vererek sağlığına kavuştuğunu anlattı.

Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürlüğü Gençlik Merkezi bünyesindeki sporcuların öncülüğünde gerçekleşen etkinlikte; doğru nefes alımı egzersizleri, sağlıklı yaşam için spor, dans ederek spor yapmanın önemine ilişkin çalışmalar vatandaşlarla birlikte yapıldı.

Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Gülçin Nazlı, düzenlenen etkinliğin temel amacının hareket olduğunu vurgulayarak, "Hedefimiz günümüzün kronik hastalıklarından biri olarak kabul edilen obezitenin önüne geçmektir. Bu nedenle, çocuk yaşlardan itibaren alacağımız bir takım diyet tedbirleriyle, hareketi günlük hayatımızdan eksik etmeden sağlıklı bir yaşama kavuşmanın önemini ifade etmeye çalışıyoruz. Bunu mutlaka bir köprü gibi düşünmek lazım. İki ayak üzerinde olması gerekiyor. Beslenme bunun bir ayağı, hareket ise diğer ayağıdır. Hareketsiz bir yaşam olmaz. Hareketsiz bir sağlık, günümüzde kabul edilemez" dedi.

Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Cem Hamzaoğlu ise yaptığı açıklamada, "Burada en önemli olan; Ayvalık Kaymakamlığı Gençlik Merkezi Spor Kulübü olarak Sağlıklı Yaşam ve Spor Merkezi kurmamızdır. Burada Ayvalık'taki 7'den 77'ye tüm halkımıza spor yaptırarak, yeterli ve dengeli beslenmeyle birlikte sağlıklı ve kaliteli bir yaşamın neler olabileceği sunuyoruz. Bu noktada bizi en çok sevindiren de; küçük yaşta obeziteye yakalanan çocuklarımızı sağlığına kavuşturmayı başarabilmektir. Mesela Ecem kızımızın 12 kilo vermesine vesile olduk. Mutluyuz. İnsanlarımızın hareket etmesi, mutlu olması, sağlıklı olması için de gücümüz yettiği kadar destek olmaya çalışıyor, ilçe spor müdürlüğümüz bünyesindeki faaliyetlerle de bunları destekliyoruz" diye konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Kemal Nazlı Balıkesir Ayvalık Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title