Haberler

Obama'ya "İnsanlık Elçisi" Ödülü

ABD Başkanı Barack Obama, ünlü yönetmen Steven Spielberg'in kurduğu USC Shoah Vakfı'nın "İnsanlık Elçisi" ödülünü aldı.

Obama, geçtiğimiz günlerde 11 kişinin ölümüne neden olan fırtına nedeniyle Arkansas'a yaptığı günübirlik ziyaretin ardından bir dizi bağış toplama etkinliği için Los Angeles'a geçti. ABD Başkanı'nın burada ilk durağı Walt Disney'in film birimi başkanı Alan Horn'un evsahipliğinde Demokrat Parti yararına düzenlenen bağış toplama etkinliği oldu.

Daha sonra Güney California Üniversitesi (USC) Shoah Vakfı'nın 20. yıl dönümü için Hyatt Regency Century Plaza'da düzenlenen galaya katılan Obama'ya gecede vakıf adına Oscar ödüllü ünlü yönetmen Steven Spielberg tarafından "İnsanlık Elçisi Ödülü" verildi.

Yahudi soykırımını anlatan "Schindler'in Listesi" adlı filmin kazandığı büyük başarı sonrası soykırımdan kurtulanların hikayelerini arşivlemek amacıyla Steven Spielberg tarafından kurulan Shoah Vakfı'nın gala gecesine Barbara Streisand, Samuel L. Jackson ve Bruce Springsteen gibi birçok ünlü isim katıldı.

Obama, ödülü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, "Suriye'deki yıkım, Nijerya'daki vahşet ve dünyanın birçok yerinde yaşanan çatışmalar, ne yazık ki Holokost'tan (Yahudi Soykırımı) onlarca yıl sonra bile hala insanoğlunun karanlık yönlerini yok edemediğimizi gösteriyor" dedi.

Biletleri 100 bin doları bulan galanın ardından geceyi Los Angeles'ta geçiren Barack Obama'nın diğer bağış etkinlikleri için San Diego'ya geçmesi bekleniyor. - California

Kaynak: AA / Güncel

Steven Spielberg Demokrat Parti Barack Obama Los Angeles Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title