Haberler

'O İki Anı Unutamam"

Fenerbahçe Ülker'in milli yıldızı Emir Preldzic, Euroleague sitesinin 'Focus On' programına konuk olurken, kariyeri hakkında merak edilenleri anlattı.

Fenerbahçe Ülker ve A Milli Basketbol Takımımızın yetenekli oyuncusu Emir Preldzic, Euroleague sitesinin 'Focus On' bölümü için özel açıklamalar yaptı ve nasıl çok yönlü bir oyuncu olduğundan, kariyerinde başardığı en önemli şeye kadar birçok konuda açıklamalar yaptı.

Pivot dışında kalan tüm pozisyonlarda görev yapabilmesi hakkında konuşan Preldzic, tercihi kısa forvet pozisyonu olsa da, çok yönlü bir oyuncu olmasının kendisi için çok önemli olduğunu söylerken, bu özellikleri edinmesinde Bogdan Tanjevic'in büyük rolü olduğunu söyledi.

Profesyonel kariyerinin ilk yıllarından bu yana Tanjevic'le birlikte çalıştığını anlatan Preldzic, tecrübeli koçun kendisini bu yönde geliştirmesi konusunda sürekli motive ettiğini anlatırken, takımına her alanda katkı verebiliyor olmanın kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.

Tanjevic'in bir Euroleague oyuncusu olmasında büyük emeği olduğunu anlatan sarı-lacivertli oyuncu, Zeljko Obradovic'in ise kendisini farklı bir seviyeye taşıyabileceğini belirtti.

Preldzic, geriye dönüp baktığında kariyeri açısından en mutlu eden konunun sadece tek bir takımın formasını giymek olduğunu anlatırken, bir Euroleague ekibinde 7 sene boyunca aynı takımda yer almanın insanların kendisine duyduğu güvenin bir kanıtı olduğunu belirtti.

Kariyerinde Mirsad Türkcan ve Ömer Onan'ın özel yerleri olduğunu söyleyen Preldzic, örnek aldığı ve bir gün onun kadar başarılı olmak istediği ismi ise Panathinakoslu Dimitris Diamantidis olarak gösterdi.

Preldzic maçlarda yaşadığı ve hafızasında en çok yer eden iki olayı ise bu sezon Partizan deplasmanında yaklaşık 9.5 metreden attığı basket ve 2010-2011 sezonunda oynadıkları Valencia maçında Rafa Martinez'in olası bir mağlubiyete neden olacak şutunu iki defa bloklaması olarak anlattı.

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Fenerbahçe Ülker Bogdan Tanjevic Emir Preldzic Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title