Haberler

O Gece Hain Girişimi Yapanlar Bizim Askerimiz Değildi"

15 Temmuz gazilerinden Abdullah İrgin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin, "O gece hain girişimi yapanlar bizim askerimiz değildi.

15 Temmuz gazilerinden Abdullah İrgin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin, "O gece hain girişimi yapanlar bizim askerimiz değildi. Bizim askerimiz kendi insanın üzerine ateş etmez. Onlar bizim askerlerimizin kılığına giren hainlerdi." dedi.

Edirne'de, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, 15 Temmuz'da gazi olan Abdullah İrgin ve Yavuz Kurban, Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü Konferans Salonunda gençlerle buluştu.

Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak, etkinlikte, 15 Temmuz gecesi Türk milletinin hainlere geçit vermediğini söyledi.

15 Temmuz'un Türk milletinin hain çetelerinin darbe girişimini bastırdığı gün olduğunu vurgulayan Ocak, şöyle konuştu:

"15 Temmuz darbe girişimi gecesinde milletimizin vatanına olan bağlılığı bir kere daha ortaya çıkmış ve tarih tekerrür etmiş, vatan hainleri büyük bir zaferle bertaraf edilmiştir. 15 Temmuz 2016 gecesinde milletimiz din, dil, ırk, mezhep ayırımı yapmamış ve el ele vermiştir. Milletimizin o geceki tek amacı vatan, bağımsızlık ve demokrasi olmuştur. Bize düşen vatan, millet, bayrak ve din sevgisini yaşayarak vatanımıza hizmet etmektir."

Gazi İrgin de 15 Temmuz'un unutulmaması ve yaşanan olayların gelecek nesillere aktarılması gerektiğinin altını çizdi.

Hain girişimin vatandaşların sokağa çıkmasıyla bertaraf edildiğini vurgulayan İrgin, şunları kaydetti:

"O gece hain girişimi yapanlar bizim askerimiz değildi. Bizim askerimiz kendi insanın üzerine ateş etmez. Onlar bizim askerlerimizin kılığına giren hainlerdi. O gece sokağa herkes ay yıldızlı bayrağın dalgalanması için çıktı. Nasıl Çanakkale'de atalarımız ay yıldızlı bayrağın dalgalansın, ezanlar dinmesin, vatan bölünmesin diye savaştıysa 15 Temmuz'da da vatandaşlarımız bu vatanın bölünmemesi için canlarını feda ettiler.

Siz gençlerin her alanda başarılı olmanız gerekli ki bu hainlikler bir daha olmasın. Bunu yapmaya fırsatları kalmasın. 15 Temmuz'u da asla unutmayın. 15 Temmuz gözümüzün önünde olan bir şey. Onlar sizin geleceğinizi çalmaya çalıştılar. 15 Temmuz'da canlarını feda eden 250 vatandaşımız ülkenin geleceği için canlarını verdi. 15 Temmuz'u unutmayın, hafızalarınızda diri tutun ve sizden sonra gelecek nesillere anlatın."

Gazi Yavuz Kurban da 15 Temmuz'da ortaya çıkan birlik ruhuna vurgu yaptı.

Kurban, 15 Temmuz ruhunun yaşatılması gerektiğine dikkat çekti.

Bu arada gazilerin söyleşisi öncesi FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Anadolu Ajansı foto muhabirlerinin çektiği fotoğraflardan oluşan fotoğraf sergisi açıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Serhat Ocak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title