Haberler

Nükleer Santrallere Tepki Büyüyor

Balıkesir'in Ayvalık İlçesinde 10 Nisan'da Nükleer Santrallerin Türkiye'de Kurulmasına Karşı Başlatılan İmza Kampanyası Yoğun İlgi Gördü.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde 10 Nisan'da nükleer santrallerin Türkiye'de kurulmasına karşı başlatılan imza kampanyası yoğun ilgi gördü.

Devam eden kapmanyada 3 bin 250 imzaya ulaşıldı. GÜMÇED ve Küresel Eylem Gurubu (KEG) temsilcileri, "Hükümetin Nükleer Santral Yasası'nı geçirmekte kararlı olduğu bu dönemlerde duyarlı vatandaşlar olarak nükleer karşıtı imza kampanyasını devam ettirmekteyiz. Nükleer santraller Türkiye'de Mersin Akkuyu ve Sinop'a kurulmak isteniyor. Daha önceki nükleer santral facialarını göz önünde bulundurursak, insanlığın korkularının büyük olduğu görülmektedir. Bu santrallerin kurulduğunda uranyum ve radyasyon maddelerinin halen saklanmakta güçlük çekildiğini biliyoruz. Bir diğer korkumuz ise bu kimyasallarla atom bombası yapılabileceği korkuları insanlığı endişelendirmektedir. Avrupa ülkelerinde 25 yıldır nükleer santral kurulmuyor. Dünya görüyor ki, bu santrallerin zararı çok büyük en önemlisi de sera gazı emisyonlarının atmosferde yer etmeleridir bu da küresel ısınmayı tetiklemektedir. Yenilebilir enerji kaynakları olarak rüzgar, güneş ve bio enerjileri daha doğal ve daha temiz bir hayat arz etmektedir. Nitekim İsveç'te Almanya'da rüzgar gülleri yoğunlukta ve bunlarla enerji sağlanmaktadır. Bütün bu enerji türlerinin ucuzluğu söz konusu olmakla birlikte atıklar sorunu bulunmamaktadır ve nükleer santrallerdeki istihdam 96 iken, yenilebilir enerji kaynaklarındaki istihdam sayısı 818 kişidir. Nükleer santraller çözüm değil ve biz bunların kurulmasına karşı çıkmazsak yaşanacak bir çevre kalmayacaktır" denildi.

(SŞ-MŞ) FOTOĞRAF ALTI:

Nükleer santrallerin Türkiye'de kurulmasını istemeyen çevrecilerin kampanyasında 3 bin 250 imza toplandı.

17.04.2008 16:26 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title