Haberler

    Nokia'nın Yeni Kablosuz Tekniği Etkiliyor

    Nokia Kablosuz Veri Aktarımında Sınırlı Zorlamayı Sürdürüyor. İşte Dev Şirketin Son Buluşu...

    Nokia Araştırma ve Geliştirme Merkezinin (Nrc) En Yeni İcadı Olan "Universal Local Storage" (Uls) İsmindeki Kablosuz Tekniği Kısa Mesafelerde 100 Mbit/s Hızında Veri Aktarımı Yapılabiliyor. Bu Tekniğin Kullanılabilirliğine Dair İlk Tanıtım Firmanın "The Way We Live Next 3.0" Etkinliğinde Yapıldı. Nrc'de Advanced Systems Engineer Pozisyonunda Çalışan Jarmo Arponen'in Chıp Online ile Yaptığı Açıklamada Sistemin Öncelikle Cep Telefonu Mağazaları İçin Geliştirildiğini Söyledi. Örneğin Bir Cep Telefonu Satın Alındıktan Sonra Cihaza Aynı Yerde Hızlı ve Basit Bir Şekilde Büyük Miktarda Veri Aktarımı Yapmak Gibi. Nokia/ovi Maps İçin Harita Materyali veya Nokia Music Store'dan Fiyat Farklı Karşılığında Bir Albüm Yükletmek Bu Tarz Veri Aktarımlarına Örnek Olabilir.

    Veri Aktarımı İçin Cihazın Bir Uls Docking Station'ın Yanında Konması Yeterli Oluyor. Maksimum Uzaklığın 10 Metreyi Aşmaması Gerekiyor. Nokia Uzmanı Arponen Kablosuz Tekniği Hakkında Daha Detaylı Bir Açıklamada Bulunmak İstemedi; Fakat Veri Aktarımı Sırasında Bir Çeşit "Wireless Direct Memory Access" (Kablosuz Direkt Bellek Erişimi) Tekniğinin Kullanıldığını Belirtti. Dolayısıyla Uls Cihazı Cep Telefonunun İşlemcisiyle Muhatap Olmadan Direkt Belleğine Erişebiliyor; Uls Firmware'ini Entegre Eden Özel Sürücülere Gerek Kalmıyor. Uls'nin Olası Kullanım Alanlarından Biri Uls Destekli İki Cep Telefonunun Satın Alma Anında Birbiriyle Veri Alışveriş Yapması Oluyor. Uls'nin Son Kullanıcı Cihazlarına Entegre Edilip Edilmeyeceği Sorusuna Kesin Bir Yanı Gelmedi; Lakin Firma Dahilinde Bu Tekniğe Büyük İlgi Duyulduğu Belirtildi.

    Bilgi İçin: Nokia Danışma Hattı

    Telefon: 0 212 337 17 17

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title