Haberler

Nineler Torunlarıyla Yaptıkları Yöresel Yemekleri Yarıştırdı

Nineler torunlarıyla yaptıkları yöresel yemekleri yarıştırdıİSTANBUL, (DHA) - "Yerli Malı Haftası"na özel düzenlenen "Hamarat Nineler Yarışıyor" adlı programda Esenlerli 17 nine, baklavadan böreğe, keteden içli köfteye, mantıdan katmere kadar yaptıkları yöresel lezzetlerle yarıştı.

Nineler torunlarıyla yaptıkları yöresel yemekleri yarıştırdı

İSTANBUL, (DHA) - "Yerli Malı Haftası"na özel düzenlenen "Hamarat Nineler Yarışıyor" adlı programda Esenlerli 17 nine, baklavadan böreğe, keteden içli köfteye, mantıdan katmere kadar yaptıkları yöresel lezzetlerle yarıştı.

Dere Torun Yaşam Merkezi'nde düzenlenen yarışmada nineler, torunlarıyla birlikte baklavadan böreğe, keteden içli köfteye, mantıdan katmere kadar yaptıkları Türk mutfağından geleneksel lezzetlerin tarifini ve tarihini anlattı. Yarışmanın jüri koltuğunda ise Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği Başkanı Ramazan Bingöl, internet fenomeni Eray Kılıç ve Emre Koşapınar yer aldı. Yemekleri tek tek tadan jüri üyeleri puanlama yaparak birinciyi ve ikinciyi belirledi. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da yarışmacılara başarılar dileyerek yöresel lezzetleri tanıttı.

TORUNLAR VE NİNELER YARIŞTI

Torunuyla birlikte Sivas yöresinin Sıkma Köfte tarifi veren Parlak Yaman, torunuyla birlikte yemek yapmanın çok keyifli olduğunu söyledi. Yaman, torununun 'Yemeğe ben de katkı yapayım da birinci olalım dediğini' sözlerine ekledi. Islama tarifi veren Hüsniye Özdemir ise, Dede-Torun Merkezi'ne torunlarını getirerek keyifli vakit geçirdiğini belirtti. Tokat yöresine ait Bat yemeğinin nasıl yapıldığını anlatan Fatma Doğan, torunlarıyla yemek yapmanın çok keyifli olduğunu aktardı.

'YÖRESEL LEZZETLER YAZILI KAYIT ALTINA ALINMALI'

Jüri Üyesi TÜREG Başkanı Ramazan Bingöl, Türk mutfağının dünyanın en zengin mutfaklardan biri olduğunu söyledi. Bingöl, yöresel yemeklerin gelecek nesillere aktarılması için yazılı olarak kayıt altına alınması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Birinci ve ikinciye ödüllerinin teslim edilmesiyle devam eden program, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

(FOTOĞRAFLI/GÖRÜNTÜLÜ)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yerli Malı DHA Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title