Nilgün Belgün kimdir? Nilgün Belgün hayatı ve biyografisi! Nilgün Belgün kaç yaşında, nereli? - Haberler
Haberi Paylaş

Nilgün Belgün kimdir? Nilgün Belgün hayatı ve biyografisi! Nilgün Belgün kaç yaşında, nereli?

Haberler.com - Haberler | Gündem
Nilgün Belgün kimdir? Nilgün Belgün hayatı ve biyografisi! Nilgün Belgün kaç yaşında, nereli?

Sosyal medya paylaşımları ve açıklamaları ile magazin gündeminden düşmeyen Nilgün Belgün, vatandaşların merak konusu oldu. İşte Nilgün Belgün hakkında merak edilenler. Nilgün Belgün hayatı ve biyografisi. Nilgün Belgün kimdir?

Magazin gündeminde sık sık kendine yer bulan ve sosyal medya açıklamaları ile dikkat çeken Nilgün Belgün merak konusu oldu. İşte Nilgün Belgün hakkında merak edilen Nilgün Belgün kimdir, Nilgün Belgün hayatı ve biyografisi gibi konuların detayları…

NİLGÜN BELGÜN KİMDİR?

Doğum tarihi: 18 Mart 1953 (67 yıl yaşında), İstanbul, Türkiye

Nilgün Belgün (d. 18 Mart 1953, İstanbul), Türk tiyatro, sinema ve dizi sanatçısı.

Özel Şişli Lisesi ve İstanbul Belediye konservatuvarı Şan ve Tiyatro Bölümü mezunu olan Belgün, 1973'te sanat hayatına atıldı. İlk olarak Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nda deneyim edinen sanatçı, daha sonra Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu, Levent Kırca Tiyatrosu, Dormen Tiyatrosu, Tiyatro İstanbul gibi topluluklarda çalıştı. Çeşitli sinema ve dizi filmlerde rol aldı.1990 yılında "Bir Başka Gece"de oynadığı Darbukatör Bayramdaki "GÜLPEMBE" rolüyle kısa sürede daha büyük bir kitle tarafından tanındı. "İŞTE MÜZİK İSTE EĞLENCE", "GECE SEFASI" gibi televizyondaki eğlence Showlarında çeşitli parodilerde çeşitli tiplemeler yaptı. Sanat hayatının dışında, iki kitap yazan ve sosyal etkinliklerde de bulunan Belgün, Türkiye Menopoz ve Osteoporoz Derneği`nde Türkiye genelinde "Kadını Bilinçlendirme" kampanyasında çalışmalar yaptı, Parkinson hastalığıyla ilgili 2 yıl süren sağlık çalışmalarında yer aldı. Önce Star TV, sonra TV 8'de program yaptı.Nilgün Belgün İlk evliliğini 19 yaşındayken, tiyatrocu ve komedyen Abdullah Şahin ile yaptığı evlilikten Oylum Şahin adında kızı var. Nilgün Belgün'ün ikinci eşi İlhan Gencer'den Merve Gencer adında bir kızı var.Nilgün Belgün üçüncü evliliğini Atilla Demircioğlu ile yaptı. Esra Erol'un doğum yapması sebebiyle Esra Erol'da programının geçici sunuculuğunu yapmıştır.

Filmografi

• Jet Sosyete (2019/ 2020) - Olcay Sahici (30. bölüm/ 59. Bölüm Final)

• Akasya Durağı - 2009-2012

• Papatyam - 2011

• Petek Dinçözle 10 Numara - 2010

• Karışık Aile - 2010

• Benim Annem Bir Melek - 2008

• Yağmurdan Sonra - 2008

• Çinliler Geliyor - 2006

• Yalancı Yarim - 2006

• Mavi Kolye - 2004

• 3. Tür - 2004

• Tatil Aşkları - 2004

• Yabancı Damat - 2004

• Beybaba/ Koltuk - 2003

• Büyümüş de Küçülmüş - 2003

• Şeytan Bunun Neresinde - 2002

• Şen Kahkahalar - 2001

• Güz Gülleri - 2001

• Bana Şans Dile - 2001

• Bir Demet Kahkaha - 2000

• Adada Bir Sonbahar - 2000

• Baykuşların Saltanatı - 2000

• Kadınlar Kulübü - 1999

• Hayvanlara Dokunduk - 1997

• Köşe Kapmaca - 1996

• Çiçek Taksi - 1995

• Cümbüş Sokak - 1993

• Bizim Mahalle - 1993

• Bıçkın - 1988

Haberler.com - Gündem
/beğendim
/alkışladım
/beğenmedim
/güldüm
/üzüldüm
/sinirlendim
/şaşırdım
500