Haberler

NATO Savaş Gemileri Antalya Limanına Demir Attı

NATO Daimi Deniz Görev Grubu 2'ye (Snmg2) Mensup Savaş Gemileri Antalya Limanı'na Demir Attı. Türk Oruçreis, Amerikan Laboon, Alman Rhoen, Yunan Aegean, İtalyan Aliseo, İspanyol Cnarias ve Marques Ensenada ile İngiliz Northumberland'ın Bulunduğu Savaş Gemileri 17 Ekim'de Antalya Limanı'ndan Ayrılarak Kızıldeniz'e Geçecek.

NATO Daimi Deniz Görev Grubu 2'ye (SNMG2) mensup savaş gemileri Antalya Limanı'na demir attı. Türk Oruçreis, Amerikan Laboon, Alman Rhoen, Yunan Aegean, İtalyan Aliseo, İspanyol Cnarias ve Marques Ensenada ile İngiliz Northumberland'ın bulunduğu savaş gemileri 17 Ekim'de Antalya Limanı'ndan ayrılarak Kızıldeniz'e geçecek.

Ziyarete ilişkin Oruçreis'te düzenlenen basın toplantısında konuşan NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2 Komutanı Tuğamiral Sinan Ertuğrul, Türk Deniz Kuvvetleri'nin NATO Daimi Deniz Görev Grubu içindeki önemine dikkat çekti. Türk Deniz Kuvvetleri'nin NATO'ya devamlı katkıda bulunduğunu anlatan Ertuğrul, şöyle konuştu: "Türkiye'nin desteği her türlü takdirin ötesindedir ve bu müttefikler tarafından dile getirilir. Türkiye bölgede ve dünyada barışı kuruluşundan bu yana ilke edinmiş bir ülke olarak, aktif ve

inanırlığını ortaya koymuştur. Bunu da her fırsatta göstermektedir."

Aktif Çaba Harekatı hakkında bilgi veren ve Akdeniz'in uluslararası sularında terörizmle mücadelede NATO'nun aktif olarak kararlılığını ve varlığını sergilediğini ifade eden Ertuğrul, sözlerine şöyle devam etti: "Aktif Çaba Harekatı, NATO üyesi ülkelerden birine yönelik saldırının tüm NATO üyelerine yapılmış olduğu maddesinden yola çıkılarak tüm Akdeniz'de yapılan bir harekattır."

Ertuğrul, bir basın mensubunun aynı durumun Türkiye için de geçerli olup olmayacağı yönündeki sorusuna, "Tabii ki bu yol mümkün. Ancak bu politik de bir soru. Buna da cevap verecek uygun NATO makamları var. Eğer Kuzey Atlantik Konseyi bu yönde bir karar alırsa zaten uygulanır" diye cevap verdi.

Ertuğrul, harekatın 2001 yılından beri devam ediyor olmasının da başarısının bir göstergesi olduğunu ifade etti.

NATO Daimi Deniz Görev Grubu- 2 (SNMG2) Basın Halkla İlişkiler Sorumlusu Binbaşı Erhan Aydın ise SNMG2 , karargah yapısı, görevleri hakkında bilgi verdi. Aydın, 7 gemide yaklaşık bin 200 personel bulunduğunu ve görev grubundaki gemilerin 4-6 aylık süreler içinde değiştiğini söyledi.

(AT-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title