Haberler

NATO'dan ABD'deki olaylarla ilgili açıklama: Washington'daki görüntüler şoke edici

Güncelleme:

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ABD'nin başkenti Washington'da göstericilerin Kongre binasını basmasının ardından açıklama yaptı. Washington'daki görüntülerin tedirgin edici olduğunu dile getiren Stoltenberg, demokratik seçimin sonucuna saygı duyulması gerektiğini ifade etti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ABD'nin başkenti Washington'da göstericilerin barikatları aşarak Kongre binasına girmesi üzerine çıkan olaylar hakkında sosyal medya hesabından değerlendirmede bulundu. Stoltenberg, " Washington'daki görüntüler şoke edici. Demokratik seçimin sonucuna saygı gösterilmeli." ifadesini kullandı.

BARİKATLAR AŞILARAK KONGRE BİNASINA GİRİLDİ

ABD Başkanı Donald Trump'a destek gösterisi düzenleyenler, 3 Kasım 2020'de yapılan seçimlerin sonuçlarının resmileştirileceği Kongre oturumunu protesto amacıyla barikatları aşarak Kongre binasına girmişti. Başkent Washington'da göstericilerin Kongre binasına girmesiyle başlayan şiddet olayları üzerine "sokağa çıkma" yasağı ilan edilmişti.

TRUMP ULUSAL MUHAFIZLARA TALİMAT VERDİ

ABD Başkanı Donald Trump, Ulusal Muhafızlara, Kongre binası önündeki olaylara müdahale etmeleri için talimat verdi. Beyaz Saray Sözcüsü Kayleigh McEnany, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Başkan Donald Trump'ın talimatı üzerine Ulusal Muhafızlar diğer federal koruma birlikleri ile Kongre binasına gidiyorlar. Başkan Trump'ın şiddete karşı itidal çağrısını yineliyoruz." ifadelerini kullandı.

WASHİNGTON'DA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

Washington'da Trump taraftarlarının Kongre binasına girmeye çalışması üzerine tüm oturumlara ara verilerek binanın kapıları kilitlendi. Washington D.C. Belediye Başkanı, akşam 18.00'den sabah 06.00'a kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu. Kongre polisi Temsilciler Meclisi'ndeki vekillere koltuklarının altındaki gaz maskelerini hazır bulundurmalarını istedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Washington Haberler

Bakmadan Geçme

Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur?
500

Yorumlar (8)

Selo:

Yiyin birbiriniz lavuklar

4
1
yanıtYanıtla
medeniyet:

bide bunlara özeniyor bizdekiler medeniyet dediklerine bak . utanmadan bizlere demokrasi çağrısında bulunan batı

2
2
yanıtYanıtla
leblebi çekirdek parası:

allah daha beter etsin sabaha kadar inşallh ortalık düzelmez paraları hazırladım düşmüşken dolar alacağım

1
2
yanıtYanıtla
vatandaş:

Hep sizmi başka ülkeleri karıştıracaksınız

2
0
yanıtYanıtla
vatandaş:

bu durum zannettiğiniz kadar iyi bir şey değil aksine çok kötü bir durum şuan abd de ayaklanmaya hazır bir halk var eğer biden bu halkı dizginlemeyi başaramazsa yok etmeyi deneyecektir ki bununda en hızlı yolu abd yi savaşa sokmak olur tabi tüm dünya bu hale geldiği için buda bir dünya savaşı olur tüm bu olaylar aslında eskiye dönüşün giderek zorlaştığını gösteriyor peki bunun türkiye açısından etkileri olmayacak mı elbette olacaktır ve etki iyide olmayacaktır abd yi sevmesem de durum bu

1
0
yanıtYanıtla
Aaaa:

Dunya yanmis yanacagi kadar birak gittigi yere kadar.3.cu dunya savasi kapida zaten.yetmedi mi bukadar mazlumun ezildigi agladigi.uzerimize duseni yapalim da takdir mevlanin

yanıt2
yanıt0
babanınoğlukemal:

yansın mercedes amg. kaç kuruşumuz var. yaktığınız ülkelere sayın namussuzlar. inşallah iyice karışır da komple yok olursun fukin abd

0
0
yanıtYanıtla
Ben deniz:

Güvenlik sağlamak için gitmek gerek onların yaptığı gibi

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title