Haberler

Nart Ateşi" İstanbul'da Sahnelendi

Samsun Devlet Opera ve Balesi'nin (SAMDOB) yeni sezonunun açılışında sahneye koyduğu "Nart Ateşi" İstanbul'da izleyiciyle buluştu.

Samsun Devlet Opera ve Balesi'nin (SAMDOB) yeni sezonunun açılışında sahneye koyduğu "Nart Ateşi" İstanbul'da izleyiciyle buluştu.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda sahnelenen gösteriyi yazıp yöneten SAMDOB koro sanatçısı Ayşe Ceylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gösterinin Kafkasya masalı olduğunu belirterek, "Çerkezlerin mitolojik tarihinden, 1800'lü yıllardaki sürgün yıllarına ardından da savaş sonrası diasporaya uzanan bir hikaye aslında. Dede ve ninelerimizden dinlediğimiz hikayeleri bir senaryo içinde topladık ve arasına şarkılarla dansları ekleyerek, bir sahne eseri haline getirdik." dedi.

Ceylan, söylenen şarkıların Çerkezce olduğunu kaydederek, gösteride balenin yanı sıra etnik Çerkez danslarının da sergilendiğini dile getirdi.

Kafkasya'nın mitolojik en eski yerli halkı olan Nartların destanını anlatan eserde, Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü sanatçıları, İstanbul Kafkas Kültür Derneği Mazenef Dans Ekibi ve İstanbul Kafkas Kültür Derneği Müzik Grubu Gınni Orkestrası yer aldı.

Gösteriye sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Ayşe Ceylan Kafkasya İstanbul Samsun Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title