Haberler

    Eylem Erdem Uğurlu'dan "Yola Çıkmak"

    Güncelleme:

    30 yaşında anne olmasıyla başladığı kendiyle yüzleşme yolculuğunu, 36 yaşında terapi süreci ile devam ettiren ve 39 yaşında yeniden anne olmasıyla yolculuğu ivmelenen Eylem Erdem Uğurlu, bu yolculuk sırasında çocukluk travmalarının bugüne etkilerinin çok büyük olduğunu fark etti.

    30 yaşında anne olmasıyla başladığı kendiyle yüzleşme yolculuğunu, 36 yaşında terapi süreci ile devam ettiren ve 39 yaşında yeniden anne olmasıyla yolculuğu ivmelenen Eylem Erdem Uğurlu, bu yolculuk sırasında çocukluk travmalarının bugüne etkilerinin çok büyük olduğunu fark etti. 5.5 yaşında maruz kaldığı cinsel istismar ile yüzleşince, bu olayın hayatına bıraktığı utanç ve suçluluk gibi duygulardan da kurtulmaya başladı. Böylece yapmak istediklerinin önündeki engelleri kaldırmaya başladı ve kendi deyimiyle, yaşama amacına kavuştu. Çocukların maruz kaldığı cinsel istismarlar ile ilgili farkındalık yaratmak isteyen Uğurlu, "Suçum Yok" şarkısını besteledi ve seslendirdi.

    Hayatı boyunca, çocuklara temas eden kitaplar yazmaya ve yaralı yetişkinlere temas eden şarkılar üretmeye devam etmek istiyor. Bu temas halini, kurucu ortağı olduğu Yolcu Sanat çatısı altında sürdürmek isteyen Eylem Erdem Uğurlu'nun ilk çocuk kitabı Yola Çıkmak, Eylül 2020'de Nesin Yayınevi'nden çıktı.

    Aynı adı taşıyan ilk albümü ise Yolcu Sanat etiketiyle, 2021 yılının Ekim ayında tüm dijital platformlarda yerini aldı. Uğurlu, albümün hikayesini şöyle anlatıyor:

    "Benim hayatımın dönüm noktalarından biri bu iki kelime, "Yola Çıkmak". Hem kitaba dönüştü bu kelimeler, hem de şarkıya ve tabii bu albüme. Çok savaştım müzikle, yapmamak için direndim epeyce. O kazandı ama… Sanki aksi mümkünmüş gibi...

    Kendi yollarıma çıktıkça, o yollar boyunca düştükçe, kalktıkça, geri döndükçe büyüdüm. O yollarda yürürken, bu hikayelerin bir gün kitaplara ve şarkılara dönüşeceğini hiç bilmiyordum. O yüzden çok şaşkınım. Korkuyorum da biraz.

    Birinin kelimelerinin ve müziğinin, başka birilerinin dünyasında yer bulması kavramı benim için hep çok değerliydi. Çünkü dünyamı tam da böyle yarattım ben de. Bana temas eden insanların kelimeleriyle, müzikleriyle, çizdikleriyle yani içten dışa akıttıklarıyla.

    Bu süreç, yani sanatsal üretimin ortaya çıkması, hem bir doğum hali, hem de ölüm. Yani hem coşku ile kutlamam gerekiyor yeni doğanı, yola çıkanı; hem de yasını tutmam lazım gidenin, benden size ulaşanın, artık sadece benim değil sizin de olanın…

    Şimdi de benim sıram gelmiş işte, onca direnişe rağmen zincirin bir parçasıyım artık. Şimdi dünyalarınızda yer bulmayı bekleyeceğim. Sabırla ve huzurla…"

    1978 yılında Mardin'de dünyaya gelen Uğurlu, 1999 yılında Marmara Üniversitesi Ekonometri bölümünü birincilikle bitirdi. 2001 yılında Marmara Üniversitesi Sermaye Piyasası ve Borsa yüksek lisansını tamamladı. Ardından bir süre banka, aracı kurum ve piyasa araştırma firmalarında çalıştı. 25 yaşında kurumsal hayatı terk ederek başladığı İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Temel Bilimler bölümünü, 2008 yılında üçüncülükle bitirdi. Hayatını seyahat eden, beste yapan, söz yazan, şarkı söyleyen ve çocuk kitapları yazan bir anne olarak sürdürüyor.

    Kaynak: DailyMotion.com / Müzik

    Marmara Üniversitesi Eylül Müzik Haberler

    Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

    Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

    Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

    Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

    İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

    İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

    Bakmadan Geçme

    Survivor CANLI izle! 20 Mayıs Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? ANKA-3 ne işe yarıyor? ANKA-3 seri üretim ne zaman? Kızıl Goncalar canlı izle! 20 Mayıs 2024! NOW TV Kızıl Goncalar 19. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Kızıl Goncalar dizisi nereden izlenir? Hükümet Kadın 2 nerede çekildi? Hükümet Kadın ne zaman çekildi? Hükümet Kadın 2 konusu nedir? Hükümet Kadın oyuncuları kimler? #128250 BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Selahaddin Eyyubi canlı izle! TRT 1 Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. bölüm canlı yayın izleme linki Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 20 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 20 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Deja Vu nedir? Psikolojik açıdan Deja Vu'nun nedenleri ve oluşumu 20 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! 20 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
    Haydar Dümen'in eşi tefeci kurbanı! 30 milyonluk taşınmazını elinden aldılar, yetmedi buluşmaya çağırıp gasp ettiler

    Haydar Dümen'in eşi tefeci kurbanı! 30 milyonluk taşınmazını elinden aldılar, yetmedi buluşmaya çağırıp gasp ettiler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title