Haberler

Muzaffer Akyol'un Masal Dünyası İş Sanat Kibele Galerisi'nde

Güncelleme:

Ressam Muzaffer Akyol'un 50 yılı aşan birikimi "İrkildim Uyandım Bir Daha Uyumadım" sergisiyle İş Sanat Kibele Galerisi'nde.

İş Sanat Kibele Galerisi, Türk resminin önde gelen isimlerinden Muzaffer Akyol'un 50 yılı aşan sanat yaşamını gözler önüne seren İrkildim Uyandım Bir Daha Uyumadım sergisine ev sahipliği yapıyor.

Anadolu coğrafyasını konu edinen, toplumsal sorumluluğu sanatının merkezine alan, doğaya ve insana sonsuz sevgi besleyen Muzaffer Akyol'un 1960'lardan bu yana uzanan sanat serüvenine bakıldığında, Anadolu insanının mitolojik hikâyeleri ile beslenen ve bu hikâyeleri günümüz sorunları ile eşleştiren bir yanı olduğu fark ediliyor. Eserlerinde yer alan tanrıçalar, dilek ağaçları, şahmeranlar sadece geçmiş zamana ait izleri değil, bugünü de yansıtıyor.

Geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz şair ve siyasetçi Talat Sait Halman'ın "ressamlarımızın en edebi olanlarından" diye bahsettiği Akyol'un yapıtlarına koyduğu isimler de şiirsel ve mizahi ögelerle süslü; "Zeytin Ağacında Ebedi Aşk", "İda Dağı'nın Sarı Kızı", "Zemheri'de Çiçek Açan Zeytin Hanım" sanatçının eserlerine verdiği isimlerden birkaçı.

Narlar, kuşlar, selvi ağaçları, zeytin dalları, kediler, balıklar, kurbağalar bir doğa tutkunu olan Muzaffer Akyol'un resimlerinin vazgeçilmez unsurları arasında yer alıyor. Sanatçı, ortak bir yaşam alanı olarak ele aldığı doğayı bazen abartılı, bazen yalın bir üslupla kurgulayarak düş ve gerçek arasında köprü kuruyor.

Usta ressamın eserlerinin bir diğer önemli özelliği ise kullandığı canlı renkler... Akyol'un resimlerindeki renkler, kışkırtıcı, coşkulu ve etkileyici bir tonda izleyiciyi içine alıyor.

Daha güzel bir yaşama duyduğu özlemle aydınlık resimler üreten sanatçının seçkin eserlerinden oluşan bu sergi için bir de katalog hazırlandı. Metinlerini, serginin küratörlüğünü de üstlenen, Denizhan Özer'in kaleme aldığı kitap Ataol Behramoğlu, Selim İleri, Talat Sait Halman, Özdemir İnce, Tuncel Kurtiz gibi isimlerin ressamın eserlerine dair görüşleriyle zenginleşti.

Şair Ataol Behramoğlu'nun "Bedri Rahmilerden günümüze Karadenizimizin ışık ve renk dünyasının sanatımıza kazandırdığı seçkin ressamlardan" dediği Muzaffer Akyol'un retrospektif sergisi 6 Mart – 18 Nisan 2015 tarihleri arasında İş Sanat Kibele Galerisi'nde ziyaret edilebilir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ataol Behramoğlu Muzaffer Akyol Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title