Haberler

Müsiyad'ta "İslam'da Ticaret" Konuşuldu

Karatay Üniversitesi İslam Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamdi Döndüren, "Ticarette niyette önemli. Ne tarafa niyet edersek, o tarafa önümüz açılıyor.

Karatay Üniversitesi İslam Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamdi Döndüren, "Ticarette niyette önemli. Ne tarafa niyet edersek, o tarafa önümüz açılıyor. Helale niyet edersek, o tarafa doğru önümüz açılıyor." dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesinin "Dost Meclisi" toplantısına katılan ve "İslam'da ticaret" konusunu anlatan Prof. Dr. Döndüren, Kuran-ı Kerim'de İslam'da ticaret konusuna yer verildiğini belirterek, "Bizim hayatımızda gerçekten yön belirleyecek, ticaret hayatımızda bize etik değerler kazandıracak cümlecikler halindeki bu genel prensipler, günlük hayatımıza ışık tutacak nitelikte." dedi.

Prof. Dr. Döndüren, ticarette niyetin önemli olduğunu belirterek, "Ne tarafa niyet edersek, o tarafa önümüz açılıyor. Helale niyet edersek, o tarafa doğru önümüz açılıyor. Sağlam müşteriler, helal ticaretin önü açılıyor. Ama gelsin de nereden gelirse gelsin dendiğinde bu defa o tarafa doğru önümüz açılmaya başlıyor. Bizim niyetimiz aslında önümüzü aça aça gidiyor." diye konuştu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Karatay Üniversitesi Hamdi Döndüren İzmir Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title