Haberler

Sultan Alparslan Parkı'ndaki hayvanat bahçesi ziyaretçilerini bekliyor

Güncelleme:

Muş'ta tarihi Murat Köprüsü çevresinde 888 dönümde kurulan Sultan Alparslan Parkı'ndaki hayvanat bahçesi ziyaretçilerini bekliyor.

Muş'ta tarihi Murat Köprüsü çevresinde 888 dönümde kurulan Sultan Alparslan Parkı'ndaki hayvanat bahçesi ziyaretçilerini bekliyor.

Valilikçe hayata geçirilen "Murat Nehri Çevresi Tematik Rekrasyon Alanı ve Peyzaj" projesi kapsamında, kent merkezine 13 kilometre uzaklıkta, çocuk oyun ve sergi alanları, macera parkurları, yürüyüş yolları, seyir terası ve hayvanat bahçesinin de yer aldığı park inşa edildi.

Buradaki hayvanat bahçesinde incelemelerde bulunan Vali İlker Gündüzöz, yeni dünyaya gelen ceylanı sevdi.

Gündüzöz, gazetecilere, Sultan Alparslan Parkı'nın Valilik tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı, İller Bankası, İl Özel İdaresi ve Köylere Hizmet Götürme Birliği kaynaklarıyla inşa edildiğini söyledi.

Parkın macera parkurları, zipline, spor alanları, su sporları tesisleri, yürüyüş yollarıyla 7'den 70'e herkese hitap ettiğini anlatan Gündüzöz, şöyle konuştu:

"Park içinde butik bir hayvanat bahçesi oluşturduk. Bitlis, Bingöl, Van, Erzurum gibi çevre illerdeki vatandaşları da bu hizmetten yararlanması için kente davet ediyoruz. Butik bir hayvanat bahçesi ama bünyesinde çok çeşitli hayvanlar var. Kanguru, maymun, papağan, lama, deve kuşu, tavus kuşu, çeşitli ördek türleri, cüce keçiler, ceylanlar ve çeşitli hayvanlar var. Çocuklarımız burada hem hayvan hem de doğa sevgisini yaşıyor. Buradaki hayvanlarımız yavrulamaya da başladı. İlk önce cüce keçilerimiz, şimdi de ceylanlarımız yavruladı. Bu tip sosyal ortamların gelişmesi, yaygınlaşması, genç nüfusu çok büyük oran teşkil eden Muş için önemli. Ama sadece Muş değil çevre illerden de ziyaretçileri Muş'a bekliyoruz."

Kentte vatandaşların boş zamanlarını değerlendirebileceği alanlara ihtiyacın olduğunu ifade eden Gündüzöz, "Burası turizm sektörünün hareketlenmesi açısından öncü olacak bir yatırım. İnsanlar buraya gelip hem rahatlıyor hem de ekonomik aktivitelerin içinde oluyor. Dolayısıyla pek çok kazanımı ve getirisi olan bir yatırım oldu." dedi.

Gündüzöz, parkta günlük ziyaretçi sayısının hafta sonları 10 bine ulaştığını belirterek, "Hafta içi ise şu ana kadar 3 bin civarında seyrediyor. Yakın zamanda bu sayının hafta içi 10 binleri, hafta sonları ise yaklaşık 30 bini bulabileceğini öngörüyorum. Bunun tabii ki ekonomiye ve istihdama da olumlu katkıları olacak. Biz artık batıdan turlar bekliyoruz. Burada terör sıkıntısı yok. Türkiye'nin batısı nasılsa doğusu da öyle. Huzur içerisinde 24 saat yaşayan bir Muş'tan bahsediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Murat Nehri Muş Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 23 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title