Haberler

Muş'ta elma hasadına başlandı

Güncelleme:

- Muş'ta elma hasadına başlandı Muş'un Akpınar köyünde 9 dönüm alan üzerinde elma hasadına başlandı.

- Muş'ta elma hasadına başlandı

MUŞ - Muş'un Akpınar köyünde 9 dönüm alan üzerinde elma hasadına başlandı.

Merkeze 34 kilometre uzaklıkta bulunan Akpınar köyünde elma hasadına başlandı. 9 dönümlük alanda 120 civarında elma ağacından hasat yapan bahçe sahibi Ümit Koç, verimli bir yıl geçirdiklerini söyledi. Akpınar köyünün elmacılıkta bilinen bir köy olduğunu anlatan Koç, "Muş'ta nam salmış bir köy. Buranın elması meşhur. Şu anda yazlık elmanın tam mevsimi. Burada yazlık elmanın yanı sıra starking ve golden elmalar var, 10 aydan sonra yetişen elmalar var. Şu anda Türkiye genelinde ağustos elması diye tanınan yazlık elmalarımız yetişmiş durumda" dedi.

Şu anda elmaların toplanma mevsimi olduğunu ifade eden Koç, "Bizde elmalarımızı topluyoruz. Yol üzerinde ve Muş'ta marketlere elma satışı yapıyoruz. 9 dönümlük bir bahçemiz var ve yaklaşık olarak 120 civarında meyve ağacımız var. Bu yılki rekoltemiz iyi. Yazlık üretimimizden yaklaşık 10 ton civarında meyve toplamayı düşünüyoruz. Elmanın kilosunu kendi imkanlarımızla sattığımızda 3-3,5 lira civarında, toptan sattığımızda da 2-2,5 civarındadır. Elmanın fiyatı kaliteye göre düşüyor. Kalite düştükçe fiyatta düşüyor. Verimli bir yıl geçiriyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Akpınar Muş Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title