Haberler

Mumcu ve Ağar'dan Erken Seçim Çağrısı

Anavatan Partisi ve DYP Genel Başkanları, Hükümete Cumhurbaşkanını Seçmeden Erken Seçimi Kararı Alması Çağrısı Yaparken, YÖK Başkanı Teziç'e Yönelik Saldırının İyi Algılanması Gerektiğini Belirtti.

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu ve DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, hükümete cumhurbaşkanını seçmeden erken seçimi kararı alması çağrısı yaparken, YÖK Başkanı Teziç'e yönelik saldırı girişiminin hükümet tarafından iyi algılanması gerektiğini belirtti.

Mumcu ve Ağar, bugün saat 19.30 sıralarında TBMM'de ortak bir basın toplantısı düzenlediler. DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar ilk açıklamayı yapan lider olurken, cumhurbaşkanlığı seçiminin gündeme gelmesinden sonra Anavatan Partisi ile birliktelik kurduklarını ve karşılıklı bir istişare mekanizması oluşturduklarını belirtti. Bu çerçevede bir çok konuyu istişare ettiklerini, cumhurbaşkanlığı seçimi konusunun ise iki parti arasında en alt seviyeden en üst seviyeye kadar değerlendirildiğini belirten Ağar,

"Türkiye'de temel zemin demokrasidir. Bu çerçevede YÖK Başkanı'na yapılmak istenen saldırıyı şiddetle kınıyorum. Türkiye bu tür provakatif olayları kaldıramaz. Herkes son derece dikkatli olmalı, tedbirler en üst seviyede olmalı. Demokrasinin yegane gücü millettir. Siyasette bir kilitlenme olduğunda bunu açacak yegane güç millettir. Bugünkü yaptığımız telefon görüşmesinde istişarelerin devam ettiği süreçte yarınki zamanı kazanmak açısından hükümetin önünde hala bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. Bu fırsat

da, seçim sürecinden vazgeçerek meclisin bir erken seçim kararı almasını başarmasıdır. Millet, bu karara en doğrusunu en iyisini verecektir" diye konuştu.

Anavatan Partisi Genel Başkanı Mumcu ise, son 24 saatin ve son 48 saatin Türkiye açısından hayati önem taşıdığını savunarak, bugün YÖK Başkanı Teziç'e yönelik saldırı girişiminin kendilerini derin kaygılara sürüklediğini kaydetti. Mumcu, "Geçmişten bugüne benzer olaylar olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti provakasyonlara çok açık hale gelmiştir. Cumhurbaşkanlığı seçimi paralelinde artan gerilimin, bu provakasyonlarla toplumu huzursuz edecek, huzursuzluğun ötesinde yönetilmesi zor kaosun önünü açacak boyutta

olma ihtimali var. İktidar olmak sorumlu davranmayı gerektirir. Türkiye'nin karşı karşıya bulunduğu çeşitli ihtimallar dikkate alındığında AK Parti iktidarının sorumluluğu, yarırından tezi yok bir seçim kararı almaktır. Aksi halde cumhurbaşkanlığı seçimleri nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın Türkiye için çeşitli rahatsızlıkları da beraberinde getirecektir. Günler, aylar, yıllar sürebilecek rahatsızlıkları Türkiye'ye reva görmemek lazım. Tedbir almak ve Türkiye'yi bu mecraya sokmadan hemen bir erken seçime

götürmek, meclisin millet iradesiyle tazelenmiş gücüyle cumhurbaşkanını seçmek Türkiye için en akılcı, tek çıkar yoldur" ifadelerini kullandı. Mumcu, cumhurbaşkanlığı seçimi yapılmadan erken seçim kararının alınması gerektiğini söyledi.

Basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran iki lider, Cuma günü yapılacak ilk tur seçimlerine katılıp katılmayacakları konusunu yarın değerlendireceklerini belirttiler.

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, bir soru üzerine hükümetin 3. turda kendilerine ihtiyacı olmadan cumhurbaşkanını seçebileceğini kaydetti. Ağar, erken seçim konusundaki bir soruyu cevaplandırırken, CHP ile bu konuda herhangi bir temaslarının olmadığını ifade etti. Ağar, bir başka soruyu cevaplandırırken de ilk turda genel kurulda hazır bulunup bulunmama kararlarının tamamen siyasi olacağını, Anavatan Partisi ile bu konuda müşterek bir yol izleyeceklerini kaydetti.

Mumcu ise, bir soru üzerine hükümetin mutlaka erken seçim kararı alması gerektiğini savunarak, "İlk tur için ortak karar verme arzusundayız. Bu cumhurbaşkanlığı seçiminin böyle bir ortamda yapılmaması hayırlı olacaktır. Grup kararı almayacağız ama parti genel başkanları olarak bizim tutumumuz partilerimizi temsil etmektedir" ifadelerine yer verdi.

Ağar ve Mumcu, bir başka soru üzerine de, hükümetin erken seçim çağrılarına vereceği kararın, seçim günü genel kurulda hazır bulunup bulunmama kararlarında etkili olacağına işaret etti.

(AU-OK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title