Haberler

Muğla'da 128 Derede Islah Çalışması Yapılıyor

Devlet Su İşleri (DSİ) 213. Şube Müdürü Mehmet İskender, Muğla’da tamamlanan ve devam eden dere temizliği ile ıslah çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Devlet Su İşleri (DSİ) 213.  Şube Müdürü Mehmet İskender, Muğla'da tamamlanan ve devam eden dere temizliği ile ıslah çalışmaları hakkında bilgi verdi.

İskender, "İl genelinde 2012-2013 yılında 64+64 olmak üzere toplamda 128 derede ıslah çalışması yapıldı ve çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Karadere mevkiinde devam eden dere temizliği ve ıslah çalışmaları hakkında incelemelerde bulunan AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden, il genelindeki çalışmalar hakkında da bilgi aldı.

Sezon sonunda 19 projenin tamamlanacağını söyleyen İskender, il genelinde toplam 70 proje bulunduğunu bildirdi. Şu anda devam eden 25 proje olduğunu söyleyen İskender, "Toplam proje bedeli 562 milyon TL. Bu sene alınan ödeneğimiz ise 48 milyon TL. Şu anda devam eden 25 projemiz var. Bu sene tamamlanacak olan işlerimiz var. Bunlardan 3'ü baraj, 2'si büyük sulama, 5 tanesi de gölet ve sulama, 1'i içme suyu tamamlama, 8 tane taşkın koruma ve tel setleri olarak sıralayabiliriz" diye konuştu.

Can ve mal kayıplarının yaşanmaması için dere yatakları üzerinde çalışmaların sürüdüğünü söyleyen AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden de, "İklim değişiklikleriyle eskiye göre anlık yağış oranı çok fazla olmaya başladı. Yıllık ortalamadan ziyade, bir anda düşen yağış miktarında artış oldu. Bu da ciddi bir şekilde nüfus yerleşkesindeki yerleri sıkıntıya sokuyordu. DSİ'nin çalışmaları ile birçok deremizde bu sıkıntılar ortadan kalkacak" dedi. - Muğla

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet İskender Mehmet Yüksel Ak Parti Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title