Haberler

Muğla Belediyeye, Balık-Ekmekli Protesto

Muğla'nın Ula İlçesi'ne Bağlı Akyaka Belediye Meclisi'nin Çevreyi Kirlettikleri Gerekçesiyle Şubat Ayında Faaliyetlerini Durdurduğu 4 Balık-ekmek Teknesi, Muğla 1'nci İdare Mahkemesi'nin 'kararı Bozmasıyla' Yeniden Hizmete Girdi. Ancak Tekneler, Kıyıya Yanaşma İzinleri Olmadığı Gerekçesiyle Zabıtalarca Yeniden Mühürlenince, Duruma Tepki Gösteren Tekne Sahipleri, Basın Açıklaması Yapıp Beldedeki Yerli ve Yabancı Turistlere Ücretsiz Balık- Ekmek Dağıttı.

Muğla'nın Ula İlçesi'ne bağlı Akyaka Belediye Meclisi'nin çevreyi kirlettikleri gerekçesiyle Şubat ayında faaliyetlerini durdurduğu 4 balık-ekmek teknesi, Muğla 1'nci İdare Mahkemesi'nin 'kararı bozmasıyla' yeniden hizmete girdi. Ancak tekneler, kıyıya yanaşma izinleri olmadığı gerekçesiyle zabıtalarca yeniden mühürlenince, duruma tepki gösteren tekne sahipleri, basın açıklaması yapıp beldedeki yerli ve yabancı turistlere ücretsiz balık- ekmek dağıttı.

Muğla 1'nci İdare Mahkemesi'nin, Belediye Meclisi'nin Ocak ayında almış olduğu kapatma kararını bozduğunu belirten Avukat Ercan Uğur, Akyaka Belediyesi'nin balık- ekmek teknelerini mahkeme kararına rağmen yeniden mühürlediğini iddia etti. Avukat Uğur, "Muğla 1'nci İdare Mahkemesi açtığımız davanın ardından ruhsatlarımızı bize iade etti. Fakat bunun ardından Akyaka Belediyesi, bizden kıyıya yanaşma izni istedi. Biz de Denizcilik Müsteşarlığı'na başvurduk. Müsteşarlık, bize Azmak Kıyısı'nın balıkçı barınağı olduğunu ve bu nedenle kıyıya yanaşma iznine ihtiyaç olmadığını bildirdi. Belediye zabıta ekipleri, bu yazıya rağmen 'Kıyıya yanaşma belgesi' olmadığı için 4 balık- ekmek teknesini mühürledi. Hakkımızı aramaya devam edeceğiz" dedi.

'AKYAKA BELEDİYESİ TASARRUF İÇİN DENİZİ KİRLETİYOR' İDDİASI

Belediyenin gerekçelerinin hukuk dışı olduğunu belirten Avukat Ercan Uğur, "Azmak Deresi kıyısında 4 balık-ekmek teknesi bulunuyor. Diğerleri balıkçı teknesi ve hepsinin elektrik, su ve foseptik bağlantıları kesildi. Teknelerin hiçbiri sintinesini (Gemi işinden sızan sularla makine ve kazan dairelerinden akan yağ yakıtların toplandığı en alt kısım) boşaltmamaktadır. Bu tekneler ya batacak, ya da atık sularını denize bırakacaklar. Bu durumda bir çevre felaketi yaşanacak. Belediyenin gerekçeleri hukuk dışıdır. Buradan 70 aile ekmek parası kazanıyor. İnsanlar borç batağına girdi. Tazminat davası açacağız. Akyaka Belediyesi, elektrikte tasarruf etmek için Arıtma Tesisi'ni kullanmayarak, pisliklerini doğrudan Azmak'a bırakıyor" dedi.

'ART NİYETLİ DEĞİLİZ'

Akyaka'nın CHP'li Belediye Başkanı Ahmet Çalca ise olayın kişisel olmadığını veya art niyetli davranmadıklarını belirterek, "Belediye Meclisi olarak balık- ekmek teknelerinin, kıyıda yemek hizmeti vermesi ve işyeri açma ruhsatlarını, Azmak Denetim Planı, Anıtlar Kurulu ve Kıyı Kenar Bütünleşik Yönetmeliği çerçevesinde iptal ettik. Muğla 1'nci İdare Mahkemesi konuyla ilgili dava açan bir esnafımızın, işyeri açma ruhsatının devam etmesi yönünde karar aldı. Biz de kendisine eksik belgelerini tamamlamasını istedik. Esnafımızdan, denize elverişlilik belgesinin üzerine 'Restoran faaliyeti yapabilir' diye madde ekletmesini ve liman kıyı alanı içerisinde bulunduğu için yanaşma belgesi istedik. Kendisine 10 gün süre verdik. Fakat 10 gün içerisinde eksiklerini gidermedi. Biz de teknesini yeniden mühürlemek durumunda kaldık" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title