Haberler

Mudanya'da Ro-Ro İskelesi Yapılacak Alandaki Orman Yangını Meclis'e Taşındı

BURSA'nın Mudanya İlçesi'nde daha önce Ro- Ro iskelesi yapılacağı açıklanan Ketendere bölgesinde dün çıkan yangında, 15 hektarlık makilik alan zarar gördü.

BURSA'nın Mudanya İlçesi'nde daha önce Ro- Ro iskelesi yapılacağı açıklanan Ketendere bölgesinde dün çıkan yangında, 15 hektarlık makilik alan zarar gördü. CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu yangının şüphe uyandırdığını belirterek soru önergesiyle TBMM'ye taşıdı.

Mudanya'nın Yalıçiftlik Mahallesi Ketendere bölgesindeki makilik alanda dün gece yangın çıktı. Şiddetli lodos nedeniyle kısa sürede genişleyen yangına Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra Bursa Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi ve Mudanya Belediyesi fen işleri müdürlüğü ekipleri müdahale etti. Makilik ve dik yamaçların da bulunduğu bölgede çıkan yangın bu sabaha karşı söndürülebildi. Mudanya Belediye Başkanı CHP'li Hayri Türkyılmaz da gece yangın bölgesine giderek bilgi aldı.

CHP MECLİSE TAŞIDI

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, daha önce Bursa Büyükşehir Belediyesi'nce Ro- Ro İskelesi için proje çalışmaları yapılan Ketendere'de çıkan yangını soru önergesiyle Meclis'e taşıdı. Sivil toplum örgütleri, çevreciler ve muhalefet partilerince karşı çıkılan projenin uygulanacağı bölgede çıkan yangının şüphe uyandırdığını belirten Kayışoğlu, "Eğer yangının nedeni soru işaretleri arkasında bırakmadan kamuoyunu tatmin edecek şekilde ortaya çıkarılmazsa, oraya Ro-Ro iskelesi yapmak isteyen zan altında kalacaktır" dedi. Kayışoğlu, Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması isteği ile verdiği önergede şu soruları yöneltti:

Yaz mevsiminin bittiği, sonbaharın başladığı bir süreçte yargıya taşınan bir bölgede 300 dönüme yakın bir arazinin gece vakti yanması şüphe oluşturmuyor mu?

Yağmurlu bir günün ertesinde 300 dönüme yakın bir arazinin yok olmasından sonra yangının söndürülebilmiş olmasında bir ihmal söz konusu mudur?

Yangında kaybedilen 300 dönüm arazinin Ro-Ro iskelesi yapılacak alanda meydana gelmiş olması bir sabotajın sonucu mudur?

- Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nurhayat Altaca Kayışoğlu Mudanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title