Haberler

Motosiklet Sevdalıları Kula'yı Sevdi

Güncelleme:

Adala SETMOG Motosiklet Festivali'nin ilk günü Kula'nın ev sahipliğinde gerçekleşti. Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen onlarca motosiklet sevdalısı Kula'yı gezdi.

Salihli Enduro Tourning Motosiklet Gurubu'nun üç yıldır geleneksel olarak düzenlediği Adala Setmog Motosiklet Festivali'nin ilk günü Kula Jeopark gezisi ile başladı.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen festival binlerce motosiklet sürücüsünü, Salihli Adala Kanyonları'na çekerken bir gurup motosiklet sevdalısı Kula'nın eşsiz güzellikteki Jeopark alanı ve Kula Merkezi'ni motosikletleri ile gezdi. Salihli'den, Setmog önderliğinde yola çıkan motosikletli gurup ilk önce Menye Kavşağı'nda Kula Motosiklet Gurubu ile birleşerek, Kula İlçe Jandarma Karakol Komutanı Üsteğmen Hikmet Aybars Hayta'nın eşliğinde, Kula Jeopark'ında yer alan Kula Peribacıları'na hareket etti. Peribacaları'nda mola veren gurup burada Peribacalarının oluşumu hakkında bilgi aldıktan sonra Çakırca Mahallesi'nde yer alan Sütun Bazaltlarını gezdikten sonra Kula - Selendi yolunu takip ederek Kula ilçe merkezinden geçiş yaptı. Kula Merkezde, Kula'nın prestij caddeleri olarak adlandırılan Mevlana Caddesi, Mehmet Akif Ersoy Caddesi, Tabduk Emre Caddesi ve Yunus Emre Caddesi'nde sürüş keyfi yaptı. Kula'nın Su Deposu mevkisinde yer alan Keyf-i Sedir'de Kula turunu tamamlayan motosiklet sevdalıları, Kula Belediyesi tarafından ikram edilen, maden suyu ve çay içerek günün yorgunluğunu attılar.

Ata 07 Motosiklet Gurubu Başkanı Ali Hakan Tezcan, Antalya'dan geldiklerini ifade ederek, "Bu geziyi bize sunanlardan teşekkür ederim. Bizde Antalya'da kısa sürede içerisinde bir festival düzenleyeceğiz. Bizde böyle güzel bir festival düzenleriz umarım" dedi.

TR Enduro Motosiklet Gurubu'nun abilerinden olduğunu ifade eden Tarık Turan Aktan, "Gerçekten müthiş bir festival başkanları kutluyorum. Orta Ege olarak Salihli ve Kula'yı çok beğendim doğası ve jeoparkı muhteşem" diye konuştu.

Setmog Gurubu Üyesi Muammer Yener, "Motor festivalinin Kula turunu hazırlayanlara teşekkür ederim. Müthiş bir gün yaşıyorum Kula'da" diyerek düşüncelerini belirtti.

Salihli Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı İbrahim Yüksel'in oğlu Setmog Motorsiklet Gurubu Üyesi Ali Yüksel, Motosiklet Festivalinin üçüncüsünü düzenlediklerini söyleyerek, "Bu yıl bir değişiklik yaparak, Festival kapsamına Kula gezisini de ekledik. Bu gün 150, 200 motosikletli Jeoparkı ve Kula'yı gezdi. Festivalimizin Kula etabını düzenlememizde bize destek olan Belediye Başkanı Hüseyin Tosun'a teşekkür ederim" dedi.

Kula Belediye Başkan Vekili Vedat Yılmaz Kula'da motosiklet sevdalılarını ağırlamaktan memnun kaldıklarını belirterek, "Kula'nın adının böylesi güzel festivallerde anılması bizleri gururlandırıyor. Bu gün Türkiye'nin dört bir yanından gelen motosiklet sürücüleri Kula'mızda kısa bir gezi yaptı. Tabi ki Kula 4 – 5 saatte gezilip görülebilecek bir yer değil daha uzun süre gezerek görülmesi gereken bir şehir. Birçok sürücü bir daha Kula'ya geleceklerini söylemesi bizleri sevindirdi. Tüm sürücülerimize kazasız seyahatler diliyorum" dedi.

Adala Setmog Motosiklet festivali, 12 – 13- 14 Mayıs Tarihleri arasında farklı programlarla, Türkiye'nin çeşitli yerlerinden Adala Kanyonu'na gelen mo

Kaynak: Bültenler / Güncel

Selendi Salihli Türkiye Adala Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title