Haberler

Miniklerden Komutana Anlamlı Pankart

Tüm Yurtta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlanırken, Tören Esnasında İki Öğrencinin, 'Komutanım Beni de Askere Al' Yazılı Pankart Açmaları Takdir Topladı.

Tüm yurtta olduğu gibi Balıkesir'in Edremit ilçesinde de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlanırken, tören esnasında iki öğrencinin, "Komutanım beni de askere al" yazılı pankart açmaları takdir topladı.

Şehit Hamdi Bey Meydanı'nda düzenlenen törene Kaymakam Şefik Aydın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ömer Paç, Belediye Başkanı Yunus Bozbey, Cumhuriyet Başsavcısı Can Konuklar, askeri erkan, daire müdürleri, siyasi parti, oda, dernek ve sivil toplum kuruluşları başkan ve temsilcileri, ilköğretim okulları öğrencileri ve binlerce vatandaş katıldı. Tören öncesinde Garnizon Komutanlığı'na bağlı görevli inzibatlar çocuklara binlerce Türk bayrağı ve ay yıldızlı balonlar dağıttı. Ardından askeri cipe binen

protokol mensupları halkı selamlayarak bayramlarını kutladı.

Saygı duruşu ve askeri bando eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Kaymakam Şefik Aydın günün anlam ve önemine dair kısa bir konuşma yaptı. İlköğretim öğrencilerinin okuduğu şiirlerle hareketlenen kutlamalar, okullarda düzenlenen "Cumhuriyet" konulu şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödül verilmesi ve folklor gösterileriyle devam etti.

Askeri bandonun yerini almasıyla birlikte, ellerindeki pankartlarla protokolün bulunduğu platformun önüne geçen iki minik ilköğretim okulu öğrencisi dikkatleri üzerine çekti. İsimlerinin Şamilcan Kurtulmuş (7) ve Ayhan Ayla (10) olduğu öğrenilen iki çocuğun tuttuğu ve üzerlerinde, "Komutanım beni de askere al. Şehitler ölmez vatan bölünmez" yazılı pankartları gören Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ömer Paç, yerinden kalkarak miniklerin yanına gitti. Şamilcan ve Ayhan'ı yanaklarından öperek kutlayan

Tuğgeneral Paç, minikler ile basın önüne poz vererek hatıra fotoğrafı çektirdi. Minik öğrencilerin bu hareketi karşısında duygulanan bazı protokol mensupları ile vatandaşların gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Askeri araçların geçişi sırasında bir bayanın Kıbrıs ve Türk bayrağı sallaması dikkati çekti. Tören bitiminde, öğretmenleri nezaretinde topluca okullarına geri dönen Yılmaz Akpınar İlköğretim Okulu öğrencileri, Cumhuriyet Meydanı'ndan geçtikleri esnada, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez, her Türk asker doğar" şeklinde sloganlar attı.

(SŞ-MŞ-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler?
title