Haberler

Milletvekili Baybatur, Sarıgöl'de Bağ Bozumuna Katıldı

AK Parti Manisa Milletvekili ve adayı olan Murat Baybatur, Sarıgöl’de üzüm bağında işçilerle birlikte bağ bozumuna katıldı.

AK Parti Manisa Milletvekili ve adayı olan Murat Baybatur, Sarıgöl'de üzüm bağında işçilerle birlikte bağ bozumuna katıldı.

Murat Baybatur, Sarıgöl AK Parti İlçe Başkanı Muhammet Toy ile birlikte, şapkasını takarak üzüm bağına girdi. Omuzuna poşu geçirip, eline makas alarak işçilerle birlikte üzüm kesen Baybatur işçilerle de sohbet etti. Murat Baybatur, üzümün Sarıgöl için çok değerli bir geçim kaynağı olduğunu olduğunu dile getirerek, "Manisa denince akla üzüm gelmekte. Salihli, Turgutlu, Alaşehir'de üzüm kalmadı ama Sarıgöl'de halen üzüm kesimleri devam etmektedir. Bu nedenle Sarıgöl'ün üzüm bakımından değeri bir başkadır. Bu yıl dolu ve don olaylarından zarar görüldü ama kalitesi çok güzel oldu. Üzüm yaş ve kuru olarak bu yıl iyi para ile satılmaktadır. Bereketli topraklardan elde edilen üzümlerimizi yine Allah bereketli yeme nasip etsin." dedi.

Murat Baybatur, kuru üzümlerin okullarda dağıtılmasının devam ettiğini belirterek, "Manisa AK Parti Eski Milletvekilimiz Muzaffer Yurttaş'ın gayretleri ile kuru üzüm okullarda dağıtılmaya geçen yıl başlandı. Bu yılda 'Okul üzümü, akıl üzümü' projemiz okullarda sütle birlikte dağıtımı devam etmektedir. TARSİM çok önemlidir. Bu nedenle çiftçilerimiz TARSİM'e sigorta yaptırsınlar. Bu yıl Manisa iline 250 milyon zarar bedelinin dağıtımına başlandı." diye konuştu.

35 ÖĞRENCİYE FATİH PROJESİ KAPSAMINDA TABLET DAĞITILDI

AK Parti Manisa Milletvekili ve adayı Murat Baybatur, Sarıgöl Anadolu İmam-Hatip Lisesinde Fatih Projesi kapsamında öğrencilere dağıtılmakta olan Tablet bilgisayar dağıtım törenine de katıldı. Törene Sarıgöl Kaymakamı Selami Işık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıç da katıldı. Törende bir konuşma yapan Murat Baybatur, "Okullar artık modernleşiyor. Mutlaka matematik derslerini ve yabancı dil derslerini ağırlık verelim. Dağıtılan tabletlerde çalışmalarınız daha kolay olacak." dedi.

Sarıgöl Kaymakamı Selami Işık ise, "Gençlerimiz için,istediklerinde kurslar açarak yetişmelerine yardımcı olacağız. Bu arada gençler için spor salonumuzda branşlarda kurslar açılacak. Lisans çıkarılacak. Boş zamanlarını değerlendirecekler ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan kurtaracağız." şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından öğrencilere tablet bilgisayarları dağıtıldı. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Murat Baybatur Ak Parti Sarıgöl Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title