Haberler

Milas'ta Ormanlara Fotokapanlı Koruma

Milas Orman İşletme Müdürlüğü, Milas ve Bodrum’da yangın açısından kritik ve orman suçlarının sık görüldüğü noktalarda 50 adet fotokapan kurulumuna başladı.

Milas Orman İşletme Müdürlüğü, Milas ve Bodrum'da yangın açısından kritik ve orman suçlarının sık görüldüğü noktalarda 50 adet fotokapan kurulumuna başladı. Cihazların, yangın ve suçla mücadeleye ciddi katkı sağlaması planlanıyor.

Milas Orman İşletme Müdürlüğü, sorumluluk alanındaki Milas ve Bodrum'da, orman yangınlarıyla mücadelede 5 yıl önce başlattığı kameralı mücadeleyi artırarak genişletti. Bölgede yangın ve orman suçları açısından kritik olduğu belirlenen 50 noktaya yerleştirilen kameralarla her hareketlilik 24 saat boyunca gözetlenerek, müdahalede etkinlik sağlanacak.

Yatırım değeri yıllık yaklaşık 150 bin lira olan kameraların 30 adedi Milas'a, 20 adedi de müdürlükçe belirlenen Bodrum'daki noktalara yerleştirilecek. Son teknolojiyle donatılan cihazlarda sensörler sayesinde her hareketlilik gece görüş özelliğinin de etkisiyle belirlenerek yetkili kullanıcılara iletilecek.

Aynı zamanda bölgede doğal yaşama ilişkin de yeni veriler sunması planlanan kamera sisteminin kurulumu çok kısa süre içinde tamamlanacak ve dikilen uyarı levhalarıyla da vatandaşlara bilgilendirme yapılacak.

Milas Orman İşletme Müdürü Çetin Akkaya, işletme müdürlüğü ve şefliklerce özellikle orman yangınları için riskli bölgelerde analiz yapılarak kameraların buna göre yerleştirileceğini söyledi. Aynı zamanda ormandan yapılan hırsızlık ve izinsiz kesim, moloz dökme gibi suçlarla daha etkin mücadele edebilmek ve suçluların belirlenmesi amacıyla kameralı mücadelenin önemli olduğuna değinen Akkaya, "Milas Orman İşletme Müdürlüğü olarak Milas ve Bodrum'daki orman varlıklarımızın korunmasına çok önem veriyoruz. Bu amaçla genel müdürlüğümüzün yatırım planı kapsamında işletmemize demirbaş olarak kaydedilmesi sağlanan 50 adet yeni fotokapanlı kamerayı yerleştireceğiz. Bugüne kadar Milas'ta 6, Bodrum'da 5 olmak üzere 11 kameramız vardı. Bu sayıyı artırarak yangın ve orman suçlarıyla mücadelede daha çok başarı elde etmeyi planlıyoruz." diye konuştu.

Kameralar Milas'ta Gökpınar, Fesleğen, Hayıtlı, Cehennem Deresi, Beyciler, Kısırlar, Demirciler, Karacahisar, Gökbel, Kayabaşı, Bozalan, Pinar, Kurudere, Kıyıkışlacık, Gürçamlar bölgeleriyle Bodrum'da, Cennet Koyu, Yalıçiftlik, Torba, Mumcular, Demir, Akyarlar, İslamhaneleri mevkilerinde konuşlanacak. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Orman İşletme Müdürlüğü Çetin Akkaya Bodrum Milas Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title