Haberler

Miçotakis'ten Türkiye'ye bir küstah tehdit daha: AB tüm imkanlarını kullanma sözü verdi

Güncelleme:

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de faaliyetlerine devam etmesi halinde Avrupa Birliği'nin elindeki tüm imkanları lehlerine kullanma sözü verdiğini ifade etti.

Atina'da bulunan Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas'ı makamında kabul eden Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'in gündeminde yine Türkiye ve Doğu Akdeniz'deki meşru çalışmaları vardı.

Kısa süre önce yapılan Avrupa Birliği zirvesinde Türkiye'ye AB ile ilişkileri yeniden başlatma ya da agresif tutumun sürdürülmesi halinde sonuçlarına katlanma arasında tercih yapma mesajı verildiğini iddia eden Miçotakis, "Görünene göre, maalesef Türkiye ikinci yol tercih etti. Avrupa Konseyi çıkarımlarının 21. maddesine göre Türkiye'nin uluslararası hukuku ihlal ederek tek taraflı eylemlere ve provokasyonlara devam etmesi halinde, AB olarak elimizdeki tüm araçları ve seçenekleri kullanacağımız net şekilde anlaşılıyor. Gelişmeleri dikkatlice takip edeceğiz ve en geç aralık ayında kararımızı vereceğiz" ifadelerini kullandı.

"HİÇ KİMSE YAŞANANLARDANMEMNUN DEĞİL"

Son günlerde yaşananlara bakıldığında Maas'la zor koşullarda bir araya geldiğini söyleyen Miçotakis, özellikle Avrupa Konseyi'nin çıkarımları ışığında hiç kimsenin son yaşananlardan memnun olamayacağını düşündüğünü belirtti.

Miçotakis, sonrasında Türkiye'yi tehdit de içeren şu ifadelerle sözlerini tamamladı: "Brüksel'de mutabık kalınan hususların tamamen anlaşılır olduğunun herkes tarafından hatırlanması çok önemli. Kısa süre önce alınan kararda, iyi niyetle diyalog yürütülmesi ve AB'nin çıkarlarına ters düşen ve uluslararası hukuk ile AB'ye üye ülkelerin egemenlik haklarını ihlal eden tek taraflı eylemlerden kaçınılması gerektiği belirtilmişti. Bu, Yunanistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin iyileşmesi için ön koşul"

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Avrupa Birliği Doğu Akdeniz Türkiye Haberler

500

Yorumlar (15)

Cengizhan3461:

Bizans artigi sahte kabadayi yine konusmus.Yapamayacagin seyleri soyleme..zaten macron sen birde o paşinyanmi,trişkiyanmi üçünüzu toplasan 1 adam etmiyorsunuz..

3
7
yanıtYanıtla
Samedmed:

Eeeee muhalefetin yapmadığını Yunan akpye yapıyor

2
7
yanıtYanıtla
El patron:

Sende beyin olsa boyle birsey yazmazdin. Muhalefet bir ulkenin yonetimindeki hatalari ortaya cikartir ve elestirir. Boylece kendi eksikliklerini gormeyen iktidar eksikliklerine odaklanabilir. Muhalefet olmasa bir ulkenin isi zaten bitik demektir.

yanıt1
yanıt0
biyolog:

agla

5
3
yanıtYanıtla
ali:

AHLAKSIZ BELEŞÇİLER-EZİKLER-ASALAKLARTEK BAŞLARINA HİÇ BİR ŞEY YAPTIKLARI YOKAB BUNLAR YÜZÜNDEN BİRGÜN DAĞILACAK

7
1
yanıtYanıtla
Selçuklu:

2004 yılında sarı öküzü vermeyip, gereğini yapsaydık bunlar yaşanmazdı.

7
0
yanıtYanıtla
Gül:

Siz dayinizdan caldiklarinizi geri ödemeye ömür boyu devam edin pis suratsiz

2
1
yanıtYanıtla
aziz:

topla tüfekle gelin damat evine

3
0
yanıtYanıtla
aga:

hic sorun amma acil nukler ve atom yapma zamani geldi gecti bu kadar pislik var iken bunlara gaz veren almanya nedense butun belalari cekeriz irak suriye den gelenler yuzunde birakin adin etsin ayni haberin yok gibi ne yapacak isen søyleme bazen susmasini bilmem gerek gizli adim atarsin seytanin basi fr ve almanya

1
2
yanıtYanıtla
Politikatist:

Arkadaşımızın yazdıklarını literatür çevirecek az sabır

yanıt4
yanıt0
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title