Haberler

MHP, Özelleştirme Mağduru İşçilerin İhbar Tazminatlarını Tahsil Etti

Samsun'daki Karadeniz Bakır İşletmeleri'nin (Kbi) 2 Yıl Önce Özelleştirilmesinden Sonra İşsiz Kalan ve MHP'den Davalarının Üstlenilmesi İçin Yardım İsteyen 138 İşçinin İhbar Tazminatları Tutarı Olan 280 Bin YTL, Özelleştirmeyi Kazanan Ceka A.ş.'den Tahsil Edilerek İşçilere Ödenmeye Başlandı.

Samsun'daki Karadeniz Bakır İşletmeleri'nin (KBİ) 2 yıl önce özelleştirilmesinden sonra işsiz kalan ve MHP'den davalarının üstlenilmesi için yardım isteyen 138 işçinin ihbar tazminatları tutarı olan 280 bin YTL, özelleştirmeyi kazanan CEKA A.Ş.'den tahsil edilerek işçilere ödenmeye başlandı.

MHP İl Teşkilatı binasına gelen işçiler, MHP Genel Muhasip Yardımcısı Avukat Mehmet Nacar'dan yargı yoluyla ödenmesine karar verilen ihbar tazminat tutarlarının yazıldığı çekleri alırken, MHP'ye teşekkür etti. Avukat Mehmet Nacar, MHP'ye güvenen özelleştirme mağduru işçilerin 75'inin alacağı için çek yazdı. Nacar, çek yaprağı bittiği için 63 işçinin alacaklarını pazartesi günü banka hesap numaralarına yatıracağını kaydetti.

Daha önce 138 işçinin iş kaybı tazminatlarının eksik kısmını ödediklerini, şimdi de ihbar tazminatlarını ödemenin sevincini yaşadıklarını söyleyen Nacar, "2 yıl önce KBİ özelleştirilince işsiz kalan 138 işçimiz, MHP Samsun İl Başkanlığı'ndan yardım istemiş. Mahkemede dava açtık. İş kaybı tazminatıyla ilgili davayı daha önce kazanıp, özelleştirme sonunda KBİ'nin adını Eti Bakır olarak değiştiren CEKA A.Ş.'den tahsil ettiğimiz miktarları ödedik. Şimdi de ihbar tazminatlarıyla ilgili davayı kazandık. CEKA A.Ş., daha sonra Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan (ÖİB) rücu yoluyla tahsil edilmek üzere 280 bin YTL'yi hesabımıza yatırdı. Biz de işçilere ödüyoruz" dedi.

(AG-SA-CC-CC-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title