Haberler

MHP'li Günal'dan 'Vize' Değerlendirmesi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal, ABD ile yaşanan vize krizine ilişkin, "Öğrenciler, çalışan insanlar var, sağlık nedeni ile orada olanlar var, eşi orada olanlar var. Eğitim-öğretim yılının başladığını düşünürseniz, belki dersine, kaydına yetişemeyecek öğrenciler var. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni değil, vatandaşı cezalandıran bir yaklaşım var" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Günal, ABD ile yaşanan vize krizini değerlendirdi. Vize yasağının vatandaşı cezalandıran bir yaklaşım olduğunu söyleyen Günal, "Burada yapılan eşit olmayan muamele. Eğer Amerika Birleşik Devletleri'nin Türkiye Devleti içe bir sorunu varsa, devletten devlete bir yaptırım değil, vize kiminle ilgili? Öğrenciler, çalışan insanlar var, sağlık nedeni ile orada olanlar var, eşi orada olanlar var. Eğitim-öğretim yılının başladığını düşünürseniz, belki dersine, kaydına yetişemeyecek öğrenciler var. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni değil, vatandaşı cezalandıran bir yaklaşım var. Aynı şekilde bizim de mutekabiliyet esasına göre Dışişleri Bakanlığımız aldığı karar çerçevesinde vize işlemlerini durdurduk. Orada da Amerikan vatandaşları zarar görecek. Ticaret yapanlar, gelip gidenler var, toplantıları olanlar var. Karşılıklı olarak her iki ülkeye de gidip gelenler var. Dolayısıyla siyasi olarak yanlıştan öte insani boyutu var. Müttefiklik çerçevesinde zaten sığdıramıyoruz. Yıllardır devam eden, normalde yakın dostuz deyip, bizim aleyhimize olabilecek gelişmeleri bazen seyreden bazen binlerce tır dolusu aracı veren terör örgütleri aracılığıyla ulusal güvenliğimize tehdit haline getiren arka planda Amerika Birleşik Devletleri. Bunun üzerine bir de kendi dahileri yokmuş gibi bu tip önlemleri almalarını kabul etmemiz mümkün değil" diye konuştu.

ABD'nin kararı gözden geçirmesini isteyen Günal, bölgede Türkiye Cumhuriyeti olmadan adım atmanın mümkün olmadığını da kaydetti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Milliyetçi Hareket Partisi Mehmet Günal Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title