Haberler

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Açıklaması

"MİT yasasında yapılmak istenen, MİT mensuplarının yaptıkları iş ve işlemlerden sorumlu olmaması ve yargılanmaması kararıdır"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın, Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT) yapısına ilişkin yasa tasarısıyla ilgili, "MİT yasasında yapılmak istenen, MİT mensuplarının yaptıkları iş ve işlemlerden sorumlu olmaması ve yargılanmaması kararıdır" dedi.

Yalçın, İslahiye ilçesindeki seçim koordinasyon merkezinin açılışında yaptığı konuşmada, internet düzenlemesiyle, internette vatandaşın hangi bilgisayarda hangi işleri yaptığının kayıt altına alınmaya çalışıldığını iddia etti.

MİT'in yapısına ilişkin yasa tasarısının da bugün TBMM'de görüşüldüğünü ifade eden Yalçın, şunları söyledi:

"MİT yasasında yapılmak istenen MİT mensuplarının yaptıkları iş ve işlemlerden sorumlu olmaması ve yargılanmaması kararıdır. İnternet düzenlemesini yaparken de Başbakan milletin gözünün içine baka baka yalan söyleyerek vatandaşın zararlı birtakım yayınlardan korunduğunu iddia ediyor. Halbuki bu iki yasa, birincisi bu ülkede vatandaşın arkasından ne yaptığını takip etmek, Elmuhaberat gibi veya Devlet Güvenlik Komitesi'nin (KGB) gibi. Diğeri de telekomünikasyonda insanların ne yaptığını takip etmek için çıkarılan yasalardır."

İktidarın artık iş başından uzaklaşma zamanının geldiğini savunan Yalçın, 12 yıldır yapılan tahrifatın ülkeyi uçurumun kenarına getirdiğini dile getirdi.

Ekonomik alanda, çözüm süreci noktasında ve 17 Aralık yolsuzluk operasyonuyla iktidarın köşeye sıkıştığını ileri süren Yalçın, "İktidar artık millete hesap vermek zorundadır ve bitmiş durumdadır. İktidar 12 yıl geri gitmeden önce sadece 17 Aralık sürecindeki trendlerine baktığınızda bu iktidarın ülkeye verdiği zarar verdiği çok net olarak gözle görülmüştür" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Yalçın ve beraberindekiler koordinasyon merkezinin açılışını yaptı. - Gaziantep

Kaynak: AA / Politika

Edip Semih Yalçın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title