Haberler

MHP Genel Başkan Yardımcısı Topcu Açıklaması

"17 Aralık'ta başlayıp yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasıyla ayyuka çıkan, demokrasi ve hukuk devletinin al aşağı edilmeye çalışıldığı, bütün kurumların yıpratıldığı bu süreçte yerel seçimler çok daha anlamlı hale gelmiştir"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Zühal Topcu, "17 Aralık'ta başlayıp yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasıyla ayyuka çıkan, demokrasi ve hukuk devletinin al aşağı edilmeye çalışıldığı, bütün kurumların yıpratıldığı bu süreçte yerel seçimler çok daha anlamlı hale gelmiştir" dedi.

Topcu, partisinin il başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin çok önemli bir süreçten geçtiğini söyledi.

30 Mart'ta yerel seçimlerle başlayıp daha sonra cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerle devam edecek olan sürecin çok anlamlı bir hal aldığını dile getiren Topcu, şunları kaydetti:

"17 Aralık'ta başlayıp yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasıyla ayyuka çıkan, demokrasi ve hukuk devletinin al aşağı edilmeye çalışıldığı, bütün kurumların yıpratıldığı bu süreçte yerel seçimler çok daha anlamlı hale gelmiştir. Bu rüşvet ve yolsuzluk olayının çıktığı andan itibaren kurumları da kontrol etme ve baskı altına alma eylemleri başlamıştır. Bu eylemlerden biri de Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna (HSYK) yapılan müdahaledir. Geçen hafta bu müdahaleyi son haliyle Meclisten de geçirerek icraata geçtiler. Dün işittiğimiz kadarıyla özellikle HSYK'da önemli değişikliklere başladılar. Buna, Sayın Cumhurbaşkanı da onaylayarak destek vermiştir. Yani iktidar kanadı bir taraftan, Cumhurbaşkanı diğer taraftan bu süreci desteklemiştir."

İnternet yasası değişikliği

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayladığı, torba yasada yer alan internet düzenlemesini sansür yasası olarak algıladıklarını ifade eden Topcu, "Anayasa'ya aykırı olarak hem bireyin kendi düşüncelerini paylaşma hakkını hem de haber alma hakkını engelleyecek yasa çıktı. Şu andan itibaren artık internetten haber alma ve düşüncelerimizi yazma özgürlüğünüz kontrol altına alınmıştır" diye konuştu.

Topcu, Başbakan Erdoğan'ın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli için söylediği bazı sözlerin hatırlatılması üzerine "Biz inanan insanlarız. Yani bir sürü çocuksuz aile var, çocuğu olmayan aile var. Cenab-ı Hak, evladın da hayırlısını versin. Rezil rüsva ettirmesin evladıyla" ifadesini kullandı.

Ziyaretin ardından partililerle kent merkezindeki pazar yerinde esnafı ziyaret eden Topcu, Mithatpaşa Mahallesi'ndeki seçim bürosunun açılışına katıldı. - Zonguldak

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Çorlu tren kazası duruşmasında karar belli oldu mu? Tren kazası davasında son durum nedir? 2024-KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ne zaman? #128204 Başvurular başladı mı? Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title