Haberler

Mevlana'nın Asıl Kabrinin Girişini, 4. Murad'dan Sonra Gören İlk Devlet Başkanı Erdoğan Oldu

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya'daki açılış töreninin ardından Mevlana Türbesi'ni ziyaret etti. Konuyla ilgili bir yazı kaleme alan Murat Bardakçı "Mevlana'nın asıl kabrinin girişini Dördüncü Murad'dan sonra gören ilk devlet başkanı Erdoğan oldu" ifadesini kullandı.

Mevlana Meydanı'ndaki gerçekleştirilen toplu açılış töreninde Konyalılara hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha sonra Mevlana Türbesi'ni ziyaret ederek burada yapılan tadilat çalışmalarını yerinde inceledi. Türbede yapılan tadilatları inceleyen Erdoğan, Hz. Mevlana'nın kabri başında da dua etti.

Konuyla ilgili Habertürk'teki köşesinde bir yazı kaleme alan Murat Bardakçı, "Mevlana'nın asıl kabrinin girişini Dördüncü Murad'dan sonra gören ilk devlet başkanı Erdoğan oldu" ifadesini kullandı.

İşte Bardakçı'nın yazısındaki ilgili kısım;

Önceki gün "Şeb-i Arus", yani Hazreti Mevlânâ'nın vefatının 745. yıldönümü idi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve devlet protokolünün üst düzeyi bu münasebetle Konya'ya gittiler; Konya'da toplantılar yapıldı ve semâlar edildi…

Mevlana'nın Asıl Kabrinin Girişini 4. Murat'tan Sonra Gören İlk Devlet Başkanı Erdoğan Oldu

Gazeteler ile TV'ler Cumhurbaşkanı'nın Konya'da yaptığı konuşmalardan ve akşam yapılan semâdan bahsederleren benim dikkatimi Erdoğan'ın "Huzûr"u, yani Mevlânâ Müzesi'ni ziyareti sırasında alınmış bir fotoğraf çekti…

Mevlana'nın Asıl Kabrinin Girişini 4. Murat'tan Sonra Gören İlk Devlet Başkanı Erdoğan Oldu

Fotoğrafta üzeri eskilikten neredeyse silinmiş renkli motiflerle süslü taş bir kapak görünüyor, bir görevli kapak hakkında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a bilgi veriyordu…

Mevlana'nın Asıl Kabrinin Girişini 4. Murat'tan Sonra Gören İlk Devlet Başkanı Erdoğan Oldu

Bu kapak, Kanunî Sultan Süleyman zamanında Mevlânâ'nın mezar odasının önüne inşa edilmiş duvara uzanan merdivenin üzerindeki kapaktı, fotoğrafı zannedersem ilk defa yayınlanıyordu ve Tayyip Erdoğan'dan önce bir başka devlet başkanı bu kapağı 1638'de, yani bundan tam 380 sene önce görmüştü!

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Mevlana Celaleddin Rumi Recep Tayyip Erdoğan Murat Bardakçı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title