Haberler

Metin Yavuz; "Demokrasi tarihimizin kara lekesi 27 Mayıs darbesinin 60. yılı"

Güncelleme:

AYDIN (İHA) – Aydın Milletvekili ve AK Parti MKYK Üyesi Metin Yavuz, "Türkiye Cumhuriyeti'nin askeri darbelerle tanışmasının, demokrasiye, milletin egemenliğine duyulan hazımsızlığın, milli iradeye ilk balyozun indirilmesinin üzerinden tam 60 yıl geçti" dedi.

AYDIN (İHA) – Aydın Milletvekili ve AK Parti MKYK Üyesi Metin Yavuz, "Türkiye Cumhuriyeti'nin askeri darbelerle tanışmasının, demokrasiye, milletin egemenliğine duyulan hazımsızlığın, milli iradeye ilk balyozun indirilmesinin üzerinden tam 60 yıl geçti" dedi.

Metin Yavuz, yayımladığı anma mesajında; "1950 Genel Seçimlerinde 'Yeter söz milletindir' diyerek, 27 yıl boyunca iktidar olan CHP'nin saltanatlığına son veren, aldığı rekor bir oyla iktidara gelen Demokrat Parti'nin lideri olan demokrasi şehidimiz merhum Başbakanımız Adnan Menderes ve yol arkadaşları, ilk olarak CHP tarafından yasaklanan Arapça Ezanı özgür bırakarak Müslüman olan ülkemizin daima Müslüman olarak kalmasını sağlamış ve kısa zamanda gerçekleştirdikleri projelerle ülkemize çağ atlatarak gönüllere taht kurmuştur. Milletin iradesini hiçe sayan cuntacı zihniyetin demokratik yönetime, antidemokratik yöntemlerle el koyması sonrasında Başbakan ve Bakanların idam sehpasına gönderilmesi ise demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçmiştir. Milli iradenin tecelligahı olan Meclis'e, hükümete ve onların temsil ettiği değerlere yapılan 27 Mayıs Darbesinin izahı asla mümkün değildir.

Demokrasi tarihimizde silinmez bir leke oluşturan 27 Mayıs darbesi, bundan sonraki süreçte de milli iradeye karşı yapılacak darbe imkanlarının da kapılarını açmıştır. 27 Mayıs 1960 darbesinin izdüşümleri incelendiğinde 15 Temmuz alçak FETÖ darbe girişiminin de aynı kalemden çıktığı anlaşılmaktadır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde aziz milletimiz, 15 Temmuz gecesi darbe zihniyetini bir daha geri dönmemek üzere ortadan kaldırarak tarihin seyrini değiştirmiştir. Anadolu topraklarında ezan okunduğu sürece aziz hatırası yaşayamaya devam edecek olan demokrasi şehidimiz merhum Başbakanımız Adnan Menderes ve arkadaşları, milletimizin gönlünde sonsuza dek şerefli bir davanın şehitleri olarak kalmaya devam edeceklerdir.

Bu vesileyle, 'Yeter, söz milletindir' sözleri ile sessiz kalabalıkların sesi olan aziz milletimizin oylarıyla seçilen demokrasi şehidimiz Adnan Menderes ile Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ı saygı ve rahmetle anıyorum" ifadelerini kullandı. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Adnan Menderes Metin Yavuz Aydın Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title