Haberler

Mesailerini İspatlamak İçin Takograf Kayıtlarını Çalınca Hakkında Dava Açıldı

İzmir’de, özel bir şirkette kamyon şoförü olarak çalışan Özkan Y., fazla mesaisini almak için açtığı davada, şirketten habersiz çalıştığı kamyondaki takograf kayıtlarını mahkemeye delil olarak sununca hakkında ’Hizmet nedeniyle görevi kötüye kullanmak’ suçundan 1 ile 3 yıl arasında hapis...

İzmir'de, özel bir şirkette kamyon şoförü olarak çalışan Özkan Y., fazla mesaisini almak için açtığı davada, şirketten habersiz çalıştığı kamyondaki takograf kayıtlarını mahkemeye delil olarak sununca hakkında 'Hizmet nedeniyle görevi kötüye kullanmak' suçundan 1 ile 3 yıl arasında hapis istemiyle dava açıldı.

İzmir'de özel bir şirkette kamyon şoför olarak çalışan Özkan Y., mesai ile tatil günlerindeki çalışma ücretlerini çalıştığı şirketten talep etti. Şirket vermeyince Özkan Y. iş mahkemesine başvurarak dava açtı. İzmir 13. İş Mahkemesi, dava açan Özkan Y.'den tatil mesai ile tatil günlerinde çalıştığını gösteren belge istedi. Özkan Y. bunun üzerine çalıştığı araçta bulunan takograf kayıtlarını, iddiaya göre şirket yöneticisinden izinsiz alarak mahkemeye sunmak istedi. Durumu fark eden şirket sahibi Sezgin Kaya, takograf kayıtlarını rızası dışında alan Özkan Y.'yi önce işten çıkardı, ardından avukatı Nazım Arslanbey aracılığı ile Özkan Y. hakkında suç duyurusunda bulundu.

Dava açana 'Hizmet nedeniyle görevi kötüye kullanmak' suçundan dava açıldı

İzmir 13.İş Mahkemesi'nde Özkan Y.'nin açtığı dava devam ederken, delil sunmak için takograf kayıtlarını izinsiz alan şoför Özkan Y.'ye, "Hizmet nedeniyle görevi kötüye kullanmak' suçundan dava açıldı. Haklı durumda iken haksız duruma düşen Özkan Y., 1 ile 3 yıl arasında hapis istemiyle yargılanacak. Açılan davanın önümüzdeki günlerde görüleceğini belirten şirket sahibi Sezgin Kaya'nın avukatı Nazım Arslanbey, "Şüpheli Özkan Y., müvekkilime ait şirkette şoför olarak çalışırken, mesai ve tatil günleri çalışmalarını alamadığını iddia ederek dava açtı. Mesai ve fazla çalışmaları ispatlayacağım diye müvekkilimden izinsiz araçta bulunan takograf kayıtlarını çalarak mahkemeye sunmuş. Hiçbir işçi kanıt elde etmek için işverene ait belgeyi işvereninden izinsiz alamaz, davada dahi olsa kullanamaz.Müvekkilimin talimatı üzerine suç duyurusunda bulunduk. Savcılık şoför hakkında "Hizmet nedeniyle görevi kötüye kullanmak' suçundan dava açtı" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sezgin Kaya Arslanbey İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title