Haberler

Merzifon'daki Bazı Mezar Taşları Tahrip Edildi

Merzifon Şehir Mezarlığında bulunan üç mezarın baş taşlarının tahrip edildiği belirlendi.

Merzifon Şehir Mezarlığında bulunan üç mezarın baş taşlarının tahrip edildiği belirlendi.

Şehir Mezarlığında rutin kontrollerini yapan Merzifon Belediyesi Cenaze ve Taziye Hizmetleri Birimi görevlileri, bazı mezarların baş taşlarının ve mermer kısımlarının kırıldığını tespit etti.

Belediye Başkanı Alp Kargı, gazetecilere yaptığı açıklamada, söz konusu durumun kabul edilebilir bir tarafının olmadığını söyledi.

Bir süre önce vatandaşlara yardımcı olmak için mezar taşı yapım işi masraflarının belediye tarafından karşılanmasına yönelik çalışma başlattıklarını, bu çalışmalarının ardından yaptırdıkları mezar taşlarının tahrip edildiğini aktaran Kargı, şunları kaydetti:

"Belediyemiz olarak hemşehrilerimizin iyi kötü her gününde yanlarında olmaya çalışıyoruz. Bu amaç doğrultusunda cenaze sahiplerimizin acılarını paylaşmak adına sunduğumuz cenaze ve mezarlık hizmetlerimizi daha da iyileştirmek için yakın zamanda ayrı bir birim kurduk. Bu birimimizin hizmetleri bünyesinde yaptırmış olduğumuz mezar taşlarının insanlıktan nasibini almamış kişiler tarafından kırılmış olmasını aklımız almıyor. Toplumda değil yapılan işe bir meftaya bile saygısı olmayan böyle kişiler varken hizmet vermenin zorluğunu belirtmek istiyor, yapılan bu tahammülsüzlüğü, saygısız davranışı esefle kınıyorum."

Kargı, konuyla ilgili suç duyusunda bulunacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Özkan Alp Merzifon Kargı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title