Haberler

Meryl Streep'ten, 158 Yıllık Tiyatroya 1 Milyon Dolar Bağış

ABD'li 3 Oscar ödüllü film yıldızı Meryl Streep, New York'a 158 yıldan beri hizmet veren The Public Theatre'a (Kamu Tiyatrosu) 1 milyon dolar bağışta bulundu.

Streep'in sözkonusu bağışı, tiyatronun müteveffa kurucusu Joseph Papp ile ünlü yıldızın şu an hayatta olmayan yazar arkadaşı Norah Ephron şerefine yaptığı bildirildi.

Streep'in yaptığı bağış hakkındaki açıklama, kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan tiyatronun, 158 yıllık merkezinin tadilatı için 40 milyon dolar harcandığının dün ortaya çıkmasının hemen ardından geldi.

Tiyatronun Sanat Direktörü Oskar Eustis bağışın ardından yaptığı açıklamada,

"Meryl'in yurttaşlığı da oyunculuğu kadar büyük" diye konuştu.

Eustis, "Joe Papp, The Public Theatr'ı büyük tiyatroların tüm halka ait olduğuna inanarak kurdu. Zamanımızın en büyük sinema oyuncusunun bu amaca destek vermesi bizim için çok şey ifade eder" dedi.

The Public Theatre'da uzun yıllar sahne alan Streep'in bu tiyatroda rol aldığı önemli oyunlar arasında 1976'da sahneye konan "5. Henry", 2006'da sahnelenen "Cesaret Ana ve Çocukları" bulunuyor.

Streep'in onuruna bağışta bulunduğu açıklanan Ephron, ünlü film yıldızının 2009 yılında çevirdiği "Julie ve Julia" filminin yönetmenliğini yapmıştı.

Streep, 1986 yılında çevirdiği, yönetmenliğini Mike Nichols'ın yaptığı

"Heartburn" filminde de, 26 Haziran 2012'de hayatını kaybeden Ephron'ın kişiliğinin beyaz perdeye bir uyarlamasına yer vermişti.

Muhabir: Alp Ertuna Karaca / AP

Yayıncı: Erdem Gültekin - NEW YORK

Kaynak: AA / Güncel

Meryl Streep New York Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title